ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Αναμένουμε εξηγήσεις για τις αιφνιδιαστικές αναβολές των εμβολιασμών των υγειονομικών

Tι αναφέρει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης

“Μετά το χθεσινό κύμα αναβολών εμβολιασμών σε υγειονομικούς, που αφορούσε πολλά νοσοκομεία της χώρας σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, σήμερα ανακοινώθηκε η αναβολή των προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό νοσοκομείων της Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες των υγειονομικών σε όλη την Ελλάδα, οι αναβολές σήμερα αφορούν πλέον 5 από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες.

Το γεγονός αυτό γεννά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο με τον «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμό κυβερνητικών παραγόντων.

Αναμένουμε σήμερα από το « άφωνο» μέχρι στιγμής Υπουργείο Υγείας να μας εξηγήσει ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις και πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ”.

ΣΥΡΙΖΑ: “ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ”

Για το ίδιο θέμα εκδόθηκε και ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Πλιάτσικο και ανικανότητα. Μόνον έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το εμβόλιο. Αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων.»

Χαρίτσης: Αναμένουμε εξηγήσεις για τις αιφνιδιαστικές αναβολές των εμβολιασμών των υγειονομικών
To Top