ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτυχίο στην κάνναβη στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο

Το κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο – Pueblo έλαβε έγκριση για το πρώτο Ακαδημαϊκό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα την Κάνναβη. Η ειδικότητα θα ονομάζεται “Κάνναβη, Βιολογία και Χημεία” και στην ουσία θα προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να μπορεί κανείς να διακριθεί στον χώρο.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου το πρόγραμμα σπουδών θα είναι αρκετά αυστηρό, ενώ όπως ο ίδιος ανέφερε η επιλογή καθιέρωσης του προγράμματος δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τη θέση του Πανεπιστημίου, δηλαδή με το εάν είναι υπέρ ή κατά της χρήσης.

Μοναδικός σκοπός είναι οι σπουδαστές να είναι επαρκώς καταρτισμένοι, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία, όπως είναι αυτή της κάνναβης.

Σύμφωνα με το Denverpost, το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε δύο βασικούς κλάδους μελέτης. Ο πρώτος θα αφορά τα φυσικά προϊόντα, με έμφαση στη βιολογία οι φοιτητές θα μελετούν βιοχημεία και γενετική και θα δουλεύουν σε συνθήκες εργαστηριού πάνω στη μαριχουάνα αλλά και σε παράγωγά της.

Στον δεύτερο κλάδο, αυτόν της χημείας, οι σπουδαστές θα εντρυφούν στις χημικές ενώσεις καθορίζοντας, για παράδειγμα, το είδος της συγκέντρωσης κανναδιόλης ή CBD που θα πρέπει να υπάρχει σε ένα προϊόν.

πηγή:news247.gr

Πτυχίο στην κάνναβη στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο
To Top