Τουρισμός

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Μάνη από τη “Guardian”: Στα 10 top μέρη της Ελλάδας για διακοπές μετά την πανδημία

“ΨΗΦΟ” ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΔΙΝΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ THE GUARDIAN-ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-COVID ΕΠΟΧΗ

Στα 10 καλύτερα μέρη της χώρας μας για διακοπές στη μετά covid εποχή, μέρη στα οποία δεν παρατηρείται συνωστισμός, συγκαταλέγεται και η Μάνη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα theGuardian. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εφημερίδα προτείνει κυρίως νησιά του Αιγαίου, με μοναδικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τη Μάνη, το Γαλαξίδι, και το Πήλιο.


Η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει συνοπτικά για κάθε περιοχή τα αξιοθέατα, αλλά και που μπορεί να φάει και να μείνει ο επισκέπτης, χαρακτηρίζοντας τις περιοχές αυτές ως “best crowd-free”, κάτι που  φαίνεται πως είναι πλέον το ζητούμενο στην εποχή της πανδημίας. Σημαίνει οτι οι Βρετανοί έχουν αναγάγει τις ήσυχες και χωρίς πολυκοσμία και μαζικό τουρισμό περιοχές σε ζητούμενο για τις διακοπές τους, επιλέγοντας όχι μόνο covid free περιοχές, αλλά ειδυλλιακά ελληνικά μέρη χωρίς συνωστισμό, όπου θα μπορέσουν  να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

ΜΑΝΗ: “ΤΟ ΗΣΥΧΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ…ΤΟΣΚΑΝΗ”

Η Μάνη χαρακτηρίζεται από την βρετανική εφημερίδα ως “ήσυχο καταφύγιο” ενώ “θυμίζει περιοχή της Τοσκάνης”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Ενώ η Καρδαμύλη, αναφέρεται ως “upmarket resort” , δηλαδή θέρετρο ακριβό μεν, αλλά με υψηλές ποιοτικές υπηρεσίες,  Η εφημερίδα προτείνει στους επισκέπτες να νοικιάσουν ποδήλατο και να κάνουν διαδρομές στην περιοχή, με κορυφαία αυτή στον ποδηλατόδρομο Στούπα-Άγιος Νικόλαος.

Από το δημοσίευμα δεν παραλείπεται η αναφορά στην Αρχαία Μεσσήνη, καθώς και μια επίσκεψη στην Πύλο, στον κόλπο του Ναυαρίνο αλλά και στο Πολυλίμνιο, καθώς και στα σπήλαια του Διρού στην ανατολική Μάνη. Ενώ ως καλύτερες παραλίες προτείνονται η Καλόγρια, Στούπα, Γερολιμένας και Λιμένι.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε εδω το δημοσίευμα:http://www.theguardian.com/travel/2021/mar/13/10-best-crowd-free-greek-islands-greece-coastlines

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Μάνη από τη “Guardian”: Στα 10 top μέρη της Ελλάδας για διακοπές μετά την πανδημία
To Top