ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψήφισμα του Δήμου Δυτικής Μάνης για το Κ.Υ. Αγίου Νικολάου: Να επιστρέψουν άμεσα οι γιατροί

Το θέμα της υποστελέχωσης του Kέντρου Yγείας του Αγίου Νικολάου συζητήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21.7.2022, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη. Το θέμα εισήχθη πρώτο στη συνεδρίαση μετά από πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και μετά από συνεννόηση με τον επιστημονικά υπεύθυνο του κέντρου υγείας ιατρό Νίκο Γκιούλο, ο οποίος παρέστη αρχικά στο συμβούλιο και αποχώρησε αφού παρέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του Κ.Υ.

Να επισημανθεί πως αμέσως μετά την αποχώρησή του, ιδιαίτερα επικριτικός ήταν προς το πρόσωπό του, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπασάκος, με τους συναδέλφους του να τον παροτρύνουν να περιοριστεί στα γεγονότα, αφού ο κ.Γκιούλος δεν είχε την δυνατότητα να απαντήσει και να υπερασπιστεί την θέση του.

Αρκετά προβλήματα επισημάνθηκαν και από άλλους φορείς της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος προβληματισμός για την ιατρική κάλυψη που υπάρχει στην περιοχή με το δημοτικό συμβούλιο τελικά να αποφασίζει να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν και προτάσεις για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως είχαν γίνει πριν από πέντε περίπου χρόνια, όταν είχε κλείσει ο δρόμος στο ύψος του Γυμνασίου της Καρδαμύλης, όμως σε πρώτη φάση προκρίθηκε η αποστολή ενός ψηφίσματος με άμεσες προτάσεις και λύσεις. Δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματική θα είναι αυτή η μέθοδος πίεσης, όμως δεν απέχει πολύ κι από δυναμικότερες παρεμβάσεις, αφού ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η υγειονομική κάλυψη είναι ανεπαρκής σε επικίνδυνο βαθμό.
Το κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου λειτουργεί από το 2002 και εξυπηρετεί τον πληθυσμό του Δήμου Δυτικής Μάνης έχοντας στην δικαιοδοσία του και τα περιφερειακά ιατρεία κάμπου Καρδαμύλης και Πλάτσας, όμως η υποστελέχωση του έχει φτάσει σε επικίνδυνο βαθμό τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε επικουρικό με τα προβλήματα να έχουν επιδεινωθεί λόγω της αναστολής εργασίας.

Πλέον η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα που υπάρχει ειδικά αυτή την περίοδο που η περιοχή φιλοξενεί επιπλέον κόσμο λόγω της τουριστικής περιόδου. Κι ας γίνει ακόμα πιο πιεστική και να διεκδικήσει άμεσες λύσεις η Δημοτική αρχή και να μην περιοριστεί στις διαπιστώσεις, τα ευχολόγια και στα ψηφίσματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Δυτ. Μάνη: Ώρα μηδέν για το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου

Ψήφισμα του Δήμου Δυτικής Μάνης για το Κ.Υ. Αγίου Νικολάου: Να επιστρέψουν άμεσα οι γιατροί
To Top