Βιβλίο

Ψηφιοποιούνται τα αρχεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 27 e-books-ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΤΗΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ

Ψηφιοποιούνται τα αρχεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού μέσω μνημονίου συνεργασίας Φάρις – Βιβλιοθήκης

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης – αποθετηρίου του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, στο γραφείο του, μεταξύ του Προέδρου της Κ.Ε. «Φάρις», Παντελή Δρούγα και της Προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Πιπίνας Κουμάντου, την οποία συνόδευε η Διευθύντρια της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας, Μάγδα Σουλιώτη.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν για την από κοινού διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, οργανωμένου ψηφιακού αποθετηρίου – βιβλιοθήκης, που θα αποτελεί τμήμα της Δημοσίας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Για την εκπλήρωση της ανωτέρω συμφωνίας και συνεργασίας η ΦΑΡΙΣ θα διαθέσει το σύνολο του υλικού τεκμηρίωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ώστε αυτή να το ψηφιοποιήσει με αποκλειστικά δικές της δαπάνες.

“Με τα ψηφιακά αντίγραφα που θα προκύψουν από την ψηφιοποίηση των φυλλαδίων, των καρτών και των αφισών και των αποκομμάτων του Τύπου, θα δημιουργηθούν 27 ηλεκτρονικά βιβλία (e-books), ένα για κάθε Φεστιβάλ Χορού”

Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα τεκμηριωθούν κατάλληλα σε ειδική πλατφόρμα και θα είναι ελεύθερα διαθέσιμα στους χρήστες, μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης και μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνούς Κέντρου Χορού, στην οποία θα δημιουργηθεί ειδικό portal που θα οδηγεί στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο σώζεται η ιστορία του Φεστιβάλ και γίνεται πλέον κτήμα του κάθε πολίτη. «Τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργασίες βοηθούν τον Πολιτισμό του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Την ικανοποίησή τους από την υπογραφή εξέφρασε και ο Πρόεδρος της «Φάρις», ενώ από την πλευρά της η κυρία Κουμάντου είπε ότι νοιώθει ιδιαίτερη χαρά προσθέτοντας ότι, η Βιβλιοθήκη θα κάνει και άλλα πολλά βήματα εκσυγχρονισμού και ανοίγματος στο κοινό.

Ψηφιοποιούνται τα αρχεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
To Top