ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόβλημα με τη θέρμανση στα σχολεία του πρώην Πολυκλαδικού-Τι απαντά ο Δήμος

Σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση αντιμετωπίζουν 5 σχολεία που στεγάζονται στα κτήρια του πρώην Πολυκλαδικού Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα καλοριφέρ, όπως μας δηλώνουν οι 5 διευθύντριες και διευθυντές των σχολείων. Το πρόβλημα με τον λέβητα αφορά εκατοντάδες μαθητές στα σχολεία: 6ο ΓΕΛ, 4ο ΕΠΑΛ, Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, ΙΕΚ, Δεύτερης Ευκαιρίας.

“ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ”

Εδώ και δύο χρόνια έχει βγεί εκτός λειτουργίας ο ένας λέβητας του συγκροτήματος. Το αποτέλεσμα είναι να υπολειτουργούν τα καλοριφέρ και να κινδυνεύει να βγει εκτός λειτουργίας και ο λέβητας που έχει απομείνει, που και αυτός είναι παλιός.

Επίσης κάποιοι κλάδοι του συστήματος θέρμανσης δεν λειτουργούν καθόλου.

Σε επανειλημμένες εκκλήσεις μας για επίλυση  του προβλήματος, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Οι Διευθυντές/ριες

Αργυροπούλου Μαρία ΕΝΕΕΓΥΛ

Βρυώνης Δημήτριος 4ο ΕΠΑΛ

Βολτέας Πέτρος Δ. ΙΕΚ

Γάλλου Γεωργία Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Κιουρή Χαρίκλεια 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας

ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ 10-15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Από τον Δήμο μάς απάντησαν ότι έχει ήδη από τον Δεκέμβριο παραγγελθεί νέος λέβητας, ωστόσο καθυστερεί η εισαγωγή του. Όπως μας δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, πρόκειται για νέο μηχάνημα που θα έρθει απο το εξωτερικό, αφου στην Ελλάδα δεν υπήρχε, και είναι θέμα 2 εβδομάδων να εισαχθεί και να εγκατασταθεί στο Σχολείο. Ο νέος λέβητας θα κοστίσει περίπου 10.000 ευρώ, και αναμένεται να λύσει το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης του συγκεκριμένου προβληματικού κτηρίου. Έχουν γίνει ήδη και παλιότερα service στους καυστήρες, αλλά λόγω της παλαιότητάς τους παρουσιάζουν διαρκώς προβλήματα. Εκτιμάται ότι τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου θα έχει εγκατασταθεί το νέο μηχάνημα και θα έχει αποκατασταθεί η θέρμανση.

Είναι ένα προβληματικό συγκρότημα κτηρίων, επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Ηλίας Γυφτέας, στο οποίο έχουν γίνει συνεχείς παρεμβάσεις συντήρησης από τον Δήμο. Πλέον, στο μόνο που ευελπιστούν είναι το μεγάλο έργο ολικής αποκατάστασης του κτηρίου που έχει δρομολογήσει ο Δήμος και αναμένεται να εγκριθεί. με παρεμβάσεις κόστους 1,2 εκατ. ευρώ.

 

Mαίρη Περδικέα

Πρόβλημα με τη θέρμανση στα σχολεία του πρώην Πολυκλαδικού-Τι απαντά ο Δήμος
To Top