ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτότυπη συνύπαρξη εικαστικών-χορού και μουσικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας

Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας: Κέρδισε τις εντυπώσεις η Live συνύπαρξη των 3 Σχολών της “ΦΑΡΙΣ”

Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πινακοθήκη Α.Τάσσος, από τις τρεις Δημοτικές Σχολές της “Φάρις”. Πρόκεται ουσιαστικά για μια ταυτόχρονη συνεύρεση των εικαστικών, του χορού και της μουσικής που εντυπωσίασε το πολυπληθές κοινό που βρέθηκε στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την τελευταία μέρα παρουσίασης της έκθεσης «ΕΠΙΛΟΓΕΣ 3», έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καθηγητών και σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας συνάντησαν τη χορευτική αναζήτηση της Δηµοτικής Σχολής Χορού και τα µουσικά δρώµενα του Δηµοτικού Ωδείου Καλαμάτας µε τίτλο «Περιήγηση στην Τέχνη, η Μουσικο-Χορευτική Ζωή των Εικαστικών».

70 εικαστικά έργα από τους σπουδαστές και καθηγητές του Ε΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας παρουσιάστηκαν όλο αυτό το διάστημα- από τον Απρίλιο έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου- στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», στο πλαίσιο συνεργασίας της ΑΣΚΤ με τον Εικαστικό Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, με το γενικό τίτλο «Πρόσθεση +».

Χθες λοιπόν, μπορούσε ο επισκέπτης της έκθεσης να περιεργαστεί τα έργα ενώ παράλληλα απολάμβανε τη ζωντανή μουσική από 4 μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Ένα φαγκότο, δύο κλαρινέτα και ένα βιολοντσέλο έδωσαν ρυθμό και “χρώμα”, ενώ 7 χορεύτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού αυτοσχεδίαζαν στα μουσικά ακούσματα.

ΣΤΟ STUDIO ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΘΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Στην καλλιτεχνική βραδιά παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος υπογράμμισε την ποιοτική δουλειά που γίνεται και στις 3 Δημοτικές Σχολές, ενώ αναγνώρισε το πρόβλημα χώρου που υπάρχει στην Πινακοθήκη Καλαμάτας, προαναγγέλοντας την προσωρινή μετεγκατάσταση της Πινακοθήκης στο STUDIO του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, καθώς όπως δήλωσε “το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Πινακοθήκη δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Καλαμάτας”.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο νέος πρόεδρος της “Φάρις”, Γιάννης Δούζης, δηλώνοντας πως “ο σκοπός μας είναι ο πολιτισμός της Καλαμάτας να πάει παντού!”.

200 τμ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ “ΗΛΕΚΤΡΑΣ”

Να υπενθυμίσουμε ότι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας είναι η μεταφορά και εγκατάσταση ενός τμήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης στο κτήριο της “Ηλέκτρας”, όταν ανακατασκευαστεί. Εκεί έχει προβλεφθεί ένας χώρος 200 τ.μ που θα δώσει τη δυνατότητα να εκτεθούν στο κοινό και έργα, που δεν έχουν εκτεθεί μέχρι σήμερα λόγω έλλειψης χώρου.

Να σημειωθεί ότι στο χορευτικό δρώμενο συμμετείχαν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού:Δρούμπαλη Σοφία, Μανιατέα Ροδόπη, Νίκα Ίρια, Ξυπόλιτου Σταυρίνα, Πετροπούλου Κατερίνα, Σπυροπούλου Ιωάννα, Κιούλου Κωνσταντίνα.
Ενώ στο μουσικό δρώμενο συμμετείχαν: Σταύρος Βόλλαρης (κλαρινέτο) και ο μαθητής του Γιώργος Νινιός (κλαρινέτο), Μελίντα Κωνσταντινίδη (βιολοντσέλο) και ο Σταύρος Τσότρας (φαγκότο).

To Top