Αθλητισμός

Πρώτη θέση για το σκάφος “BLUE LINE” στο Πανελλήνιο Ανοιχτής Θάλασσας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORCI_Β

Oι πρώτες δηλώσεις του καπετάνιου Γιώργου Δρακόπουλου στο MessiniaLive.gr εν πλώ!
Ο Γιώργος δήλωσε “Ημασταν από τα φαβορί του αγώνα και θέλαμε σε αυτή την επετειακή συμμετοχή μας – 10 χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία του 2007 – να επιστρέψουμε πρωταθλητές’! Η αποστολή επιστρέφει για τα επινίκεια την Τρίτη το βράδυ μετά τις 22:00!

Με σύμμαχο τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε μετά από διήμερους αγώνες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Ελλάδας μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στο πάνθεον των νικητών το πλήρωμα του BLUE line του ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΥ.

Η ένταση του ανέμου έφτασε και τα 15 μίλια γεγονός που ευνόησε τα πληρώματα να δείξουν τη ναυτοσύνη τους αψηφώντας το ψιλόβροχο και να διεξαχθούν σπουδαίες ιστιοδρομίες, προς όφελος όσων παρακολούθησαν από τη στεριά τους αγώνες που για σήμερα ήταν όρτσα – πρίμα.

10 χρόνια μετά το BLUE LINE επιστρέφει στην κορυφή!

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία ORCI_Β ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου και η τελική κατάταξη στις τρεις σημερινές ιστιοδρομίες κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Στην κατηγορία ORCI_Β το VENTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Κλούβα πρώτευσε στην πρώτη σημερινή ιστιοδρομία και ακολούθησαν το BLUE LINE από την Καλαμάτα με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο και το PEGA MUSTO με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη.
Αλλαγή σκηνικού είχαμε στην επόμενη ιστιοδρομία καθώς στην πρώτη θέση πέρασε το FAIRYTALE από το Βόλο με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου και πίσω του ήταν το BLUE LINE και το ΑLLEGORIA με κυβερνήτη τον Ιωάννη Αργυράκη.
Τέλος στην τρίτη ιστιοδρομία, την πρώτη θέση πήρε το BLUE LINE, μετά ήταν το FAIRYTALE και μετά το PEGA MUSTO.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ BLUE LINE

Μετά από αυτές τις αμφίρροπες μάζες το σκάφος του ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΥ κατέκτησε την πρώτη θέση μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς του καπετάνιου και του πληρώματος!

Το σκάφος BLUE LINE Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας “O ΑΙΟΛΟΣ” συμμετείχε για 8η φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης και 10 χρόνια πριν – το 2007 – είχε κατακτήσει την πρώτη θέση!

Το 2007, δεν υπήρχαν actioncam, facebook και άλλα μέσα άμεσης προβολής και ότι έγινε καταγράφηκε μόνο στη μνήμη αυτών που το έζησαν, με την Καλαματιανή ομάδα να είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε 1η θέση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IMS, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ κερδίζοντας 7 στις 7 στις ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν!

Το Πανελλήνιο του 2007 ήταν το πρώτο που η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ανέθεσε σε σύλλογο της επαρχίας και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα και τον ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟ. Έτσι αγωνίστηκαν στα νερά που έχουν μεγαλώσει, δίνοντάς ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με τους 20 συμμετέχοντες που υπήρχαν από όλη την Ελλάδα.

Από τότε η ομάδα του ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΥ έχει ανέβει στο βάθρο των νικητών άλλες τρεις φορές και σήμερα το επανέλαβε, 10 χρόνια μετά!
Την ομάδα του 2007 αποτελούσαν οι: Δρακόπουλος Γιώργος, Mακρόπουλος Δημήτρης, Τσακάκος Γιώργος, Αγγελόπουλος Στέφανος, Καλκαβούρας Σταμάτης, Σαρρής Γιώργος, με χορηγός της ομάδας BMW Γεωργακόπουλος.

Ομάδα 2017: Δρακόπουλος Γιώργος, Παναγιωτόπουλος Αντώνης, Ανδριανόπουλος Βαγγέλης, Χανδρινού Μάρσια, Πατσαμάνης Γιάννης, Αργυρίου Αχιλλέας, Σπανός Παναγιώτης.
Χορηγοί της ομάδας: FREE MOTION – STROFADES GROUP SUPER MARKET ΣΙΨΑΣ Κορώνη

To Top