ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ για χρηματοδότηση πράσινων σημείων ανακύκλωσης υπέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Πρόταση για τη χρηματοδότηση πράξης με τίτλο: «Δημιουργία δικτύου πράσινων σημείων και δικτύωσή τους στο Δήμο Καλαμάτας» υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, ο Δήμος Καλαμάτας στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη».

Μάλιστα η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας υποβλήθηκε πρώτη πανελλαδικά, χάρις στην ετοιμότητα που επέδειξε με τους χειρισμούς της η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες Υπηρεσίες. Πρόκειται για μια πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 998.200 € με την οποία προβλέπεται η προμήθεια:

– ενός κινητού Πράσινου Σημείου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών με αυτόματο σύστημα ζύγισης και ανταπόδοσης,

2 «έξυπνων οικίσκων ανακύκλωσης»

16 «Έξυπνων» νησίδων διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών,

– δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο εξοπλισμός θα διαθέτει σύστημα ταυτοποίησης των χρηστών και επιβράβευσής τους, σύστημα ελέγχου της πληρότητας των κάδων, ελεγχόμενη πρόσβαση με κλειδαριά με RFID Card Reader και QR code.

Οι νησίδες και οι οικίσκοι θα διαθέτουν ενσωματωμένο κατάλληλο σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) ικανό να καλύψει σημαντικό τμήμα των ενεργειακών απαιτήσεων λειτουργίας, ενσωματωμένο Σύστημα Πληροφόρησης των χρηστών.

Πρόταση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ για χρηματοδότηση πράσινων σημείων ανακύκλωσης υπέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας
To Top