Τροφή για σκέψη

Πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας σε ιδιοκτήτες σκύλων στο Πάρκο του ΟΣΕ

Δύο πρόστιμα για παράνομη είσοδο στο Δημοτικό Πάρκο του ΟΣΕ επέβαλε σήμερα το πρωί η Δημοτική Αστυνομία σε ιδιοκτήτες σκύλων.
Εδώ και μέρες βρίσκονται καθημερινά συνεργεία του Δήμου κι εκτελούν εργασίες και συντηρήσεις στο “πράσινο” κι όχι μόνο του Πάρκου και μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των τετράποδων, κλήθηκε η Δημοτική Αστυνομία και βεβαίωσε τις παραβάσεις στους συνοδούς τους, αφού προβλέπεται ότι “αρμόδια όργανα για τη διαπίστωση των παραβάσεων του άρθρου 21 του ν. 4039/2012 είναι και οι δημοτικοί αστυνομικοί”.
Τα σημερινά πρόστιμα για “παράνομη είσοδο στο Πάρκο” είναι ύψους 50 ευρώ.
Από πέρσι ισχύει ο Νόμος 4483/2017, που στο άρθρο 6 προβλέπει πρόστιμο 100 ευρώ για “Απουσία εν ισχύ αντιλυσσικού εμβολιασμού και μη τοποθέτηση της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου”.

Τα πρόστιμα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των δημοτικών καταφυγίων και κτηνιατρείων και για την αντιμετώπιση των δαπανών που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου αυτού. Όπως ήδη προβλεπόταν στο ν. 4039/2012 δίνεται προθεσμία δέκα ημερών (από πέντε που ίσχυε) για να εκφραστούν αντιρρήσεις στο αρμόδιο όργανο.
Προβλέπεται τέλος, ότι στην περίπτωση πληρωμής του προστίμου εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης επιβολής, καταβάλλεται μειωμένο στο μισό.

Να επισημάνουμε ότι στις 21/9/2016 βγήκε η απόφαση της Β’ Ειδικής Επιτροπής του αρθρου 152 του Ν. 3463/2006, με αριθμ.πρωτ. 78/20-9-16, όπου δικαίωνε την προσφυγή ομάδας πολιτών κατά του Δήμου Καλαμά τας, σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης των συνοδών ζώων συντροφιάς από το Δημοτικό Παρκο ΟΣΕ Καλαματας.

ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διαβάστε κι αυτό

Ζώα συντροφιάς: Και η Δημοτική Αστυνομία μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα

Πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας σε ιδιοκτήτες σκύλων στο Πάρκο του ΟΣΕ
To Top