ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή απάτη! Με σχολικά ημερολόγια νεαροί εξαπατούν πολίτες!

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟ MESSINIALIVE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ME “ΔΟΛΩΜΑ” ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ “ΜΑΘΗΤΕΣ” ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ένα νέο τρόπο εξαπάτησης των πολιτών, προκειμένου να αποκομίσουν χρήματα, έχουν σκαρφιστεί άτομα νεαρής ηλικίας. Συγκεκριμένα, προσποιούμενοι τους μαθητές της Γ’Λυκείου που αναζητούν χρήματα για την σχολική τους πενταήμερη εκδρομή πουλώντας ημερολόγια με τιμή 7 ευρώ, εισπράττουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες που προστρέχουν να βοηθήσουν τους μαθητές να πραγματοποιήσουν το όνειρο της πενθήμερης εκδρομής τους. Αυτό συνέβη, και τις προάλλες στην Καλαμάτα, όταν οι συγκεκριμένοι“μαθητές” προσέγγισαν τυχαία έναν πολίτη για να τους πληρώσει την εκδρομή τους, καθώς όπως του είπαν ήταν μαθητές στο Λύκειο της Μεσσήνης. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος τυγχάνει να είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο της Μεσσήνης, και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πληροφορίες που του έδιναν οι “μαθητές”.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός σε σχολείο της Μεσσήνης, μας κατήγγειλε το περιστατικό και αφηγείται όσα του συνέβησαν ενώ εφιστά την προσοχή στους πολίτες, να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί σε όσους τους προσεγγίζουν με το πρόσχημα των σχολικών εκδρομών.

Ακολουθεί η καταγγελία του:
“Σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, με σταμάτησε ένας όμορφος, περιποιημένος νεαρός που πουλούσε ημερολόγια ώστε αυτός και οι συμμαθητές του να πάνε πενθημέρη εκδρομή στα Χανιά. Είπα κι εγώ να βοηθήσω τα παιδιά, όντας εκπαιδευτικός. Μάλιστα, μου είπε, πως τα χρήματα θα ήταν για κάποιους μαθητές με οικονομικά προβλήματα για να μην χάσουν την εκδρομή τους. Βγάζοντας το πορτοφόλι να πληρώσω τον ρώτησα από ποιο σχολείο ήταν και μου απάντησε: “Από τη Μεσσήνη.
“Περιττό να σας πω πως έπεσα από τα σύννεφα, γιατί μου ήταν εντελώς ΑΓΝΩΣΤΟΣ!!! Για να βεβαιωθώ τον ρώτησα από ποιο σχολείο της Μεσσήνης ήταν και μου απάντησε: “Ένα Λυκειο έχει η Μεσσήνη.” Τον πληροφόρησα, λοιπόν, πως κι εγώ εκεί δουλεύω και πως μου λέει ψέματα και θα καλέσω την αστυνομία γιατί εξαπατά τον κόσμο. Φυσικά, έφυγε. Απλά έχετε τον νου σας. Η Γ’ Λυκείου του Λυκείου Μεσσήνης δεν έχει κανονίσει εκδρομή στα Χανιά και δεν εκπροσωπείται από αυτά τα άτομα. Ο νεαρός ήταν μετρίου αναστήματος, ξανθός με κοντό μουσάκι, ευγενικός και γλυκομίλητος και μιλούσε πολύ γρήγορα. Τα ημερολόγια κόστιζαν 7 ευρώ και ήταν σιέλ με εικόνες από την Ελλάδα αν θυμάμαι καλά. Αν πέσετε πάνω τους στην Καλαμάτα, όπως είπα, έχετε το νου σας’.

Η Αστυνομία είναι γνώστης παρόμοιων περιστατικών από δήθεν μαθητές με σχολικά ημερολόγια ή με έρανο για τα σχολεία τους και συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν τους πλησιάζουν άγνωστα άτομα με το πρόσχημα μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης, μιας εκδρομής ή οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, καθώς στόχος τους είναι πάντα να υφαρπάξουν χρήματα από τους πολίτες ξεγελώντας τους ως προς τον σκοπό της συγκέντρωσης χρημάτων.

Μαίρη Περδικέα
φωτό: STELIOS KRITIKAKHS

Προσοχή απάτη! Με σχολικά ημερολόγια νεαροί εξαπατούν πολίτες!
To Top