ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρόγνωση του καιρού για 13 Σεπτεμβρίου 2017-Μια θλιβερή ημέρα για την Καλαμάτα 31 χρόνια πρίν…

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΥΔΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ…

Με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα θα κυλήσει το επόμενο πενθήμερο και με ανέμους που δεν θα ξεπερνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και θα μειωθουν τα ποσά της σχετικής υγρασίας, καθώς από την Πέμτη θα πνέουν βόρειοι άνεμοι.

13 Σεπτεμβρίου 1986- Σεισμός της Καλαμάτας

Το ημερολόγιο έγραφε 13 Σεπτεμβρίου 1986, ώρα 8:21 μ.μ., όταν η Καλαμάτα έγινε μάρτυρας της καταστροφικής μανίας του σεισμού που θα άλλαζε μια για πάντα την πόλη. Το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου των 6,2 Ρίχτερ άφησε στο πέρασμά του 26 νεκρούς και τουλάχιστον 300 τραυματίες, ενώ βαρύτατο φόρο πλήρωσαν και οι κτιριακές δομές, με το 70% των οικοδομημάτων της πόλης να κρίνονται πλέον ακατάλληλα για διαβίωση: από τα 9.124 κτίρια της Καλαμάτας, το 20% κρίθηκε κατεδαφιστέο, το 16% υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ 36% ακόμα των κτιρίων γνώρισαν μικρότερης έκτασης φθορές.Η Καλαμάτα δεν θα ξεχάσει το μοιραίο και φονικό πέρασμα του Εγκέλαδου, ούτε βέβαια και οι άνθρωποι που βίωσαν από κοντά τη φρίκη…

Στην ΕΜΥ για πρώτη φορά ξεκινήσαμε να γράφουμε τοπικές προγνώσεις καιρού για την Καλαμάτα, οι οποίες διατηρήθηκαν σε ισχύ πάνω από 2 χρόνια.

Η πρόγνωση του καιρού όπως προβάλλεται καθημερινά από το Mega στις 17:30

To Top