ΜΕSSINIA LIVE

Φωτιά στο Κακαλέτρι: Τρία τα ενεργά μέτωπα-Ενισχύονται οι δυνάμεις- 250 στρέμματα καμμένης γης!

Νεότερη ανανέωση ώρα: 15:00

Τρία τα ενεργά μέτωπα αλλά μικρά
αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Kακαλέτρι. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες την τελευταία ώρα είναι δυσμενείς αφού εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΣΚΑΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις: 5 PZL, και 60 πυροσβέστες- 25 οχήματα

Από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη πετζετέλ από την Καλαμάτα και την Τρίπολη, ενώ ένα σκαπτικό μηχάνημα του δήμου Οιχαλίας συνδράμει, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να προσεγγίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία το ένα μέτωπο, όπως μας τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη, όσο είναι ακόμα ημέρα, ώστε να περιοριστούν τα μέτωπα και να μην επεκταθούν με τον αέρα.

Στο σημείο βρίσκονται 25 οχήματα και περισσότεροι από 60 άνδρες με την φωτιά να εστιάζεται ανάμεσα στο Κακαλέτρι και τη Μαρίνα.

Νεότερη Ενημέρωση: ώρα 12.50

ΚΑΙ SUPER PUMA ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Συνεχίζουν να δίνουν τον δικό τους αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς στο Κακαλέτρι Οιχαλίας οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στην περιοχή, προκειμένου να καταφέρουν να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που καίει ήδη απο χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής έχουν καεί 250 στρέμματα δασικής κυρίως έκτασης και λιγότερο αγροτικής. Ενώ στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις από όλη τη Μεσσηνία και τους όμορους νομούς με οχήματα και προσωπικό. Αυτή τη στιγμή στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 45 Πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα.
Από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση 2 PZL και ένα SUPER PUMA.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Νεότερη Ενημέρωση: ώρα 08.00 13/9

Η επίσημη ενημέρωση για τη φωτιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι η εξής:
Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 12/09/2017 και ώρα 15:25 στην περιοχή Κακαλέτρι Μεσσηνίας.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 19 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 Ελικόπτερο Πυρόσβεσης και 2 Αεροσκάφη PZL.

51 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ
Επίσης από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Δωδεκανήσου, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και τη νήσο Κύθηρα.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΚΑΚΑΛΕΤΡΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΙΝΕΤΑΙ

MAXH ME TIΣ ΦΛΟΓΕΣ ΕΔΩΣΑΝ 70 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ 32 ΟΧΗΜΑΤΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (22:00), η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στο χωριό Κακαλέτρι, στην δεξιά άκρη του δρόμου προς τον οικισμό Μαρίνα

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης, που την αποτελούν συνολικά 32 οχήματα με 70 πυροσβέστες, που έχουν έρθει από την Κόρινθο, το Ναύπλιο, ακόμα και από την Αερόπολη, για να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Νωρίτερα επιχείρησαν και εναέρια μέσα: 5 PZL από Καλαμάτα και Τρίπολη, ένα Canadair που έκανε λίγες ρίψεις αλλά και ένα ελικόπτερο Erickson.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος μας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι “τις αμέσως επόμενες ώρες η φωτιά θα ελεγχθεί“, ενώ δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός.

Κ.ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ:”ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ”

Επίσης, νωρίτερα κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην βιομηχανική ζώνη του Μελιγαλά, χάρη στην ισχυρή, οργανωμένη κι έγκαιρη παρέμβαση τόσο των εναέριων μέσων, όσο και των μέσων πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μελιγαλά και Καλαμάτας, καίγοντας κυρίως χορτολιβαδική έκταση.

Και για τις δύο πυρκαγιές ο Διοικητής της πυροσβεστικής δήλωση στο ΜessiniaLive.gr ότι “δεν είναι αθώες, αφού μαρτυρίες των κατοίκων και των πρώτων οχημάτων της πυροσβεστικής που έσπευσαν στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι η φωτιά ξεκίνησε παραπλεύρως της οδού, ενώ θα επιληφθεί και το ανακριτικό τμήμα προς διερεύνηση”

Φωτιά στο Κακαλέτρι: Τρία τα ενεργά μέτωπα-Ενισχύονται οι δυνάμεις- 250 στρέμματα καμμένης γης!
To Top