ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέοι οι γονείς του κακοποιημένου βρέφους

Kατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τις απολογίες τους στον ανακριτή της Πάτρας ο 19χρονος και η 27χρονη, που κατηγορούνται πως κακοποίησαν το επτά μηνών παιδί τους. Πρώτος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον ανακριτή ο 19χρονος και στην συνέχεια απολογήθηκε η 27χρονη.

Μετά το τέλος των απολογιών εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν τους δύο γονείς προφυλακιστέους. O 19χρονος και η 27χρονη κρατούνται προς το παρόν στο τμήμα Μεταγωγών Πάτρας, μέχρι να οδηγηθούν στις φυλακές.
Στο μεταξύ, το επτά μηνών βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, φέροντας μώλωπες και καψίματα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού”, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.
Κατά την απολογία τους εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν ότι τα σοβαρά τραύματα που φέρει στο σώμα του το βρέφος – μώλωπες, εκχυμώσεις, καψίματα, κατάγματα- τα προκάλεσε ο μεγαλύτερος γιος τους, επειδή το ζήλευε!
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πολύ σοβαρές και κινδυνεύουν με φυλάκιση απο 5 έως 10 χρόνια.

Με πληροφορίες από:Patrastimes

Προφυλακιστέοι οι γονείς του κακοποιημένου βρέφους
To Top