Τουρισμός

Που κρύβονται τα περισσότερα μικρόβια στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ, ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ …ΞΥΠΟΛΙΣΙΑ!

Ξεκινάει ο αγώνας για να βρούμε ένα δωμάτιο για να μείνουμε τα Σαββατοκύριακα, σε τουριστικές περιοχές. Και αν είσαι τυχερός και βρεις και το ακριβοπληρώσεις, στο παρακάτω θέμα θα δεις ποια σημεία κρύβουν τα περισσότερα μικρόβια.

Ο κυριότερος λόγος που τα δωμάτια κρύβουν βόμβες μικροβίων, είναι ότι τα συνεργεία καθαρισμού, δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να παραδώσει το δωμάτιο στον επόμενο πελάτη.

Προφανώς ο νιπτήρας, και η τουαλέτα θα ήταν ψηλά στη λίστα με τα μικρόβια. Αλλά κορυφαία κρυψώνα για τους υγειονομικούς εχθρούς μας, είναι το τηλεκοντρόλ.
Καθαρίζεται σπάνια, ενώ είναι η συσκευή με την μεγαλύτερη συχνότητα επαφής με τα ανθρώπινα χέρια.
Σε έρευνα που έγινε, βρέθηκαν σχεδόν όλα τα μικρόβια, βρέθηκε ακόμα και σπέρμα πάνω του.

Ακολουθεί το κεφαλάρι του κρεβατιού. Δύσκολο σημείο για καθάρισμα, ενώ έρχεται άμεσα σε επαφή με τα μικρόβια που μεταφέρουμε. Ειδικά τα χοντρά υφάσματα, φιλοξενούν με τον καλύτερο τρόπο τα εχθρικά μικρόβια.

Πόμολα σε πόρτες, και η πόρτα του ψυγείου. Ο καθαρισμός τους απαιτεί ειδικά καθαριστικά και χρόνο. Κάτι που δεν γίνεται σε ημέρες υψηλής ζήτησης.

Τέλος η μοκέτα στα δωμάτια είναι επικίνδυνη για να περπατάμε πάνω της ξυπόλητοι.
Η ηλεκτρική σκούπα δεν απολυμαίνει τη μοκέτα, απλά διασκορπίζει ακάραια και μικρόβια.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία αλλά και για μερικά σπίτια που η καθαριότητα δεν είναι μισή αρχοντιά αλλά αγγαρεία!

| E-Daily.gr

Που κρύβονται τα περισσότερα μικρόβια στα ενοικιαζόμενα δωμάτια
To Top