ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ποσό της κλήσης για παράβαση ΚΟΚ καταβάλλεται ολόκληρο

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε διευκρινίσεις σπεύδει ο Δήμος Καλαμάτας προς τους πολίτες, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν ότι καταργήθηκε η έκπτωση προστίμου στο μισό, όταν αυτό πληρωνόταν μέσα σε 10 ημέρες. Και έτσι έρχονται σε δυσάρεστη έκπληξη, όταν είναι να πληρώσουν το πρόστιμο, που καταβάλλεται ολόκληρο.
Πλέον, τα πρόστιμα έχουν ήδη μειωθεί κατά 50%-με εξαίρεση κάποιες επικίνδυνες παραβάσεις- και το ποσό που αναγράφεται στην κλήση είναι και αυτό που πρέπει τελικά να πληρωθεί.

Στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει:
“Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4530/2018 (ΦΕΚ 59/τ.Α΄/30-03-2018), μέχρι την έκδοση νέων Υπουργικών Αποφάσεων, τα διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μειώθηκαν κατά 50%, με εξαίρεση τις παραβάσεις που συνδέονται με την κατανάλωση οινοπνευματωδών, τις παραβάσεις της πινακίδας Ρ2 (παραβίαση Stop) και του ερυθρού σηματοδότη, την επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, την παράλειψη ή πλημμελή σήμανση εργασιών που εκτελούνται στις οδούς, καθώς και τις παραβάσεις των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων.

Η έκπτωση στο ήμισυ για την καταβολή του προστίμου μέσα σε 10 ημέρες, για όλες τις παραβάσεις, καταργήθηκε.

Συνεπώς, το ποσό που αναγράφεται πλέον στις κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι και το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλεται στο ταμείο του Δήμου ή στις συνεργαζόμενες τράπεζες, χωρίς δικαίωμα έκπτωσης“, υπογραμμίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Το ποσό της κλήσης για παράβαση ΚΟΚ καταβάλλεται ολόκληρο
To Top