Αθλητισμός

Ποσό ρεκόρ για την φόρμα της Μανιάτισσας Βούλας Κοζομπόλη στις δημοπρασίες για τον κορονοϊό

Με το ποσό – ρεκόρ για αθλητικές δημοπρασίες στη χώρα μας δημοπρατήθηκε η ολυμπιακή φόρμα της Βούλας Κοζομπόλη σε δημοπρασία του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η αθλητική φόρμα της προέδρου του Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Μεσσήνιας- με καταγωγή από τον Κάμπο Αβίας– που ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου με την Εθνική πόλο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, έφτασε το ποσό των 8.600 ευρώ.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη τιμή σε ηλεκτρονική δημοπρασία ήταν για την υπογεγραμμένη φανέλα του Νίκου Γκάλη από το «Ευρωμπάσκετ ’87», η οποία είχε φτάσει τα 8.500.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή“, την ολυμπιακή φόρμα που φόρεσε η πρωταθλήτρια του πόλο στο ολυμπιακό βάθρο της Αθήνας απέκτησε το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας Γιώργος Λενός.

Ο κ. Λενός ήταν αυτός που «χτύπησε» και τη ρακέτα του Στέφανου Τσιτσιπά, την εμφάνιση της Μαρίας Σάκκαρη, τα πυγμαχικά γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη, τη μπλούζα που φόρεσε η Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, μία εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια από παγκόσμια κύπελλα και ένα αναμνηστικό από Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόκειται για έναν παράγοντα που έχει στηρίξει πολλές φορές οικονομικά τον ελληνικό αθλητισμό, και απέκτησε τα αντικείμενα των πρωταθλητών μας με στόχο να μείνουν στην Ελλάδα και να μην ενταχθούν στη συλλογή κάποιου συλλέκτη από το εξωτερικό αλλά και για να βοηθήσει οικονομικά σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από το υφυπουργείο Αθλητισμού για την ενίσχυση της μάχης έναντι στον Covid-19.

«Τόσο ως πρόεδρος της ΕΣΟΑ, όσο και ως Βούλα Κοζομπόλη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Λενό για την πράξη του. Είναι σπουδαίο διότι αυτά τα αντικείμενα που αποτελούν κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της χώρας μας θα μείνουν στην Ελλάδα και, επίσης, σπουδαίο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο κ. Λενός, που βοηθάνε τη χώρα και τον ελληνικό αθλητισμό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε στην «Καθημερινή» η Βούλα Κοζομπόλη.

Οι δημοπρασίες προσωπικών ενθύμιων των ολυμπιονικών και των πρωταθλητών μας από το πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται. Ανάμεσα στα άλλα ενθυμήματα υπάρχουν εμφάνιση και παπούτσια του Γιάννη Αντετοκούμπο, η τελευταία φανέλα του Διαμαντίδη κ.α.

 

Ποσό ρεκόρ για την φόρμα της Μανιάτισσας Βούλας Κοζομπόλη στις δημοπρασίες για τον κορονοϊό
To Top