Τροφή για σκέψη

Πόσο κοστίζει η Eurovision στην ΕΡΤ και πόσο στην δισκογραφική

ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 200.000 ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ – Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

Η Γιάννα Τερζή βρέθηκε για 4 ημέρες στη Λισαβόνα και προετοιμάστηκε για τον χθεσινό ημιτελικό της Eurovision με τρεις πρόβες.

Στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» του «E» αναφέρθηκαν στο πόσο κοστίζει ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στην δισκογραφική εταιρεία της τραγουδίστριας Panik Records.

Η ΕΡΤ ΑΕ θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς (χθες 8 και αύριο 10 Μαΐου), τον τελικό (12 Μαΐου), την εκπομπή για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής και δύο επιπλέον εκπομπές εσωτερικής παραγωγής για την παρουσίαση των 43 υποψηφίων τραγουδιών, με συνολικό κόστος 183.470 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η Panic Records, καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των εξόδων της παραγωγής.

Η εταιρεία δίνει περίπου 80.000 ευρώ, καλύπτοντας ένα τεράστιο ποσοστό των εξόδων για την ελληνική αποστολή.
Σύμφωνα με το “Φτιάξε καφέ να στα πω”, αυτά αναλύονται σε 20.000 ευρώ σε ξενοδοχεία, 21.000 ευρώ σε πληρωμές μελών αποστολής (φωνητικά, χορευτές, ομάδα υποστήριξης), 20.000 ευρώ μπάτζετ για έξοδα σκηνής (καπνοί, φωτιές, ανεμιστήρες), 5.000 ευρώ βιντεοκλίπ. 2000 ευρώ press kit και 12.000 ευρώ αεροπορικά εισιτήρια.

Σύμφωνα με την εκπομπή οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης άργησαν να κλείσουν θέσεις για την αποστολή της Ελλάδας λόγω μη εύρεσης χορηγού για να καλύψει το κόστος της μεταφοράς και η Panik έκλεισε τελευταία στιγμή τα εισιτήρια.

Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον τελικό θα μειώσει αισθητά τα έσοδα της ΕΡΤ αλλά και την τηλεθέαση, σε μια αποτυχημένη για την χώρα μας χρονιά…

Πόσο κοστίζει η Eurovision στην ΕΡΤ και πόσο στην δισκογραφική
To Top