Το δικό μου Σχολείο

Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με προορισμό τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Διοικητήριο. Οι μαθητές με αυτό τον τρόπο γνωστοποίησαν το πρόβλημα που έχουν από την έλλειψη καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να χάνουν ώρες διδασκαλίας, πράγμα που δρα σε βάρος της μουσικής παιδείας που οφείλουν να έχουν σύμφωνα με το παιδαγωγικό πρόγραμμα του σχολείου τους.

Οι μαθητές μαζί με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ιωάννη Σόλαρη και την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων επισκέφτηκαν τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Σταματόπουλο και του εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Την έλλειψη καθηγητών, με αποτέλεσμα να χάνονται εβδομαδιαίως 150 με 200 ώρες μαθήματος και την αναγνώριση που ζητούν των Μουσικών Σπουδών. Συγκεκριμένα, ζητούν να μπορούν τελειώνοντας την Γ’ Λυκείου να πάρουν ένα πτυχίο ειδίκευσης ή ένα Πιστοποιητικό Μουσικών Σπουδών, κατόπιν εξετάσεων πάντα, όπως άλλωστε προβλέπει και ο ιδρυτικός νόμος των Μουσικών Σχολείων, που όπως εξήγησε ο κ. Σόλαρης αν και εφαρμόστηκε τα πρώτα 2 χρόνια της λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων μετά ατόνησε και τέθηκε σε αδράνεια. Επίσης ζήτησαν πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα για όλα τα παιδιά.

Ο κ.Σταματόπουλος δεσμεύτηκε να διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας τα αιτήματα των μαθητών, και συμφώνησε πως απαιτείται ένα Πιστοποιητικό Αναγνώρισης των Μουσικών Σπουδών, όπως ακριβώς γίνεται με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Αναφορικά με τις ελλείψεις καθηγητών δήλωσε “Η κατάσταση φέτος είναι καλύτερη από πέρυσι, οι καθηγητές ήρθαν νωρίτερα. Δεν είναι άριστη βέβαια, γιατί τελειώνουν οι πιστώσεις και προς το τέλος της χρονιάς οι πιστώσεις δίνονται με το σταγονόμετρο”. Χαρακτήρισε το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας ένα κόσμημα για την πόλη και διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει στην προώθηση των αιτημάτων ενώ εκτίμησε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν καλυφθεί τα κενά.

To Top