ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο Δήμος Δυτικής Μάνης για την τρύπια στέγη του Λυκείου Καρδαμύλης

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης με αφορμή και την κατάληψη του Λυκείου Καρδαμύλης λόγω της στέγης που βάζει νερά, εξέδωσε ανακοίνωση όπου εξηγεί τις ενέργειες που έχουν γίνει, εκτιμά ότι η αντικατάσταση της σκεπής θα γίνει με ασφάλεια το καλοκαίρι του 2018, όσο το σχολείο είναι κλειστό, ενώ δηλώνει ότι προσωρινά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα κάνει εσωτερική μόνωση της σκεπής στο σημείο και σε διαφορετική περίπτωση θα αλλάξουν αίθουσα τα παιδιά. Εκτιμά ότι η κατάληψη υποκινείται από “φήμες και κινδυνολογίες που διαδίδονται είτε από ειλικρινές ενδιαφέρον είτε από πολιτικές ή κάθε άλλου είδους σκοπιμότητες…”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

“Αποκατάσταση της αλήθειας για την κατάληψη του Λυκείου Καρδαμύλης

Για την αποκατάσταση της αλήθειας διότι εξ αφορμής της κατάληψης των μαθητών του Λυκείου Καρδαμύλης ελέχθησαν πολλά:
Για την αποκατάσταση της στέγης του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Καρδαμύλης ,η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, φορέας που αντικατέστησε τον παλαιότερο Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης και δημοπράτηση του έργου ήδη από τις 9 Μαΐου 2017, προϋπολογισμού 181.691,04 € (σχετικό το υπ’ αριθμ. ΕΓ /Ε.Δ4 –Τ4.1 /19193/14.12.2016 έγγραφο της εταιρείας προς τον Δήμο Δυτικής Μάνης).
Η όποια καθυστέρηση στην τελική υπογραφή της σύμβασης, επήλθε λόγω της απόφασης των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε να ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις από τον προσωρινό μειοδότη σχετικά με το ύψος της έκπτωσης που προσέφερε (59%) (όπως ορίζει το άρθρο 88 του ν 4412/2016). Όπως έχουμε ενημερωθεί από την εταιρεία ο Μειοδότης έχει ανταποκριθεί και πλέον βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης των εξηγήσεών του από το Διοικητικό Συμβούλιο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε ώστε να υπογραφεί η σύμβαση. Στόχος των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ είναι να υλοποιηθεί το έργο αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης τμηματικά και ενόσω το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά.
Ωστόσο εκτίμησή μας είναι ότι το πιθανότερο είναι η ολοκλήρωση του έργου να γίνει εντός των θερινών διακοπών του 2018. Επειδή το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και έως ότου ολοκληρωθεί το έργο,

ο Δήμος θα μεριμνήσει ώστε είτε να γίνει εσωτερική μόνωση της οροφής είτε σε περίπτωση που αυτό καταστεί ανέφικτο να αναζητηθεί κατάλληλη αίθουσα ώστε να μεταφερθεί το τμήμα που στεγάζεται στην αίθουσα του Χημείου και στην οποία εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα.

Όσον αφορά στη στατική επάρκεια της οροφής τονίζουμε ότι έχει ελεγχθεί από Μηχανικούς τόσο του Ιδιωτικού όσο και του Δημοσίου Τομέα και δεν έχει προκύψει κανένας προβληματισμός.

Τέλος όσον αφορά στις φήμες και στις ανησυχίες περί κινδύνου ηλεκτροπληξίας των μαθητών σας τονίζουμε ότι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ήδη από το 2016 προχωρήσει σε τοποθέτηση ρελέ σε όλους τους χώρους του κτηρίου καθώς και σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε α εκμηδενισθεί ο κίνδυνος.

Το θέμα της στέγης του Σχολικού Συγκροτήματος είναι σοβαρό και με την δέουσα σοβαρότητα αντιμετωπίζεται από το Δήμο μας.
Είναι κρίμα φήμες και κινδυνολογίες που διαδίδονται είτε από ειλικρινές ενδιαφέρον είτε από πολιτικές ή κάθε άλλου είδους σκοπιμότητες να αναστατώνουν την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας αλλά και την ψυχική ηρεμία γονέων και μαθητών της περιοχής μας”.

Τι απαντά ο Δήμος Δυτικής Μάνης για την τρύπια στέγη του Λυκείου Καρδαμύλης
To Top