Πόλος έλξης το Νοσοκομείο Καλαμάτας για κορυφαίους γιατρούς
Υγεία

Πόλος έλξης το Νοσοκομείο Καλαμάτας για κορυφαίους γιατρούς

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, μιλά στο MessiniaLive για την ενίσχυση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος με προσωπικό και για το αυξημένο ενδιαφέρον από καταξιωμένους και κορυφαίους γιατρούς να εργαστούν σε αυτό.

Η δυναμική που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών “φτασμένων” ειδικευμένων ιατρών τόσο από άλλα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου, όσο κυρίως από Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αθήνας και της υπόλοιπης χώρας, με αποτέλεσμα κάποιοι απ’ αυτούς να έχουν έρθει, κάποιοι άλλοι να έχουν υποβάλλει αίτηση για μετάθεση και τέλος κάποιοι άλλοι να το σκέφτονται σοβαρά.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το τελευταίο διάστημα έχουν ολοκληρωθεί κάποιες μεταθέσεις ιατρών διαφορών ειδικοτήτων όπως χειρουργικής, νευρολογίας, ΜΕΘ ενώ κάποιες άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη και μάλιστα από γιατρούς στο βαθμό του διευθυντή που προέρχονται από Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία όπως αυτό των Ιωαννίνων στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας ή το Θριάσιο στην ειδικότητα της νευροχειρουργικής. Ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και θέλουν να μάθουν για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και άλλοι γιατροί από τα Νοσοκομεία της Αθήνας όπως για παράδειγμα στην ειδικότητα της οφθαλμολογίας.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη δημιουργία αυτόνομου ΤΕΠ [Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών] και την πρόσληψη σε αυτό 9 μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων συν τις προσλήψεις παθολόγου-ογκολόγου, παιδοψυχιάτρου και ψυχιάτρου, ένα χειρουργείο που αγγίζει τις 600 περίπου επεμβάσεις το μήνα, ένα Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που ετοιμάζεται να προσφέρει από πλευράς ετοιμότητας πρωτογενή αγγειοπλαστική κάθε στιγμή το μήνα, τις υποδομές γενικότερα και τον εξοπλισμό τον οποίο διαθέτει, καθιστούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας να παίζει ουσιαστικά πια το πρωταγωνιστικό ρόλο που του αρμόζει στα υγειονομικά πράγματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να συνεχίζει δυναμικά το δρόμο της προόδου και της αναβάθμισης.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ωστόσο, η δυναμική αυτή και η προσθήκη στη καθημερινή λειτουργία του Μεσσηνιακού Ιδρύματος νέων ειδικοτήτων που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν επιβάλλει ακόμη περισσότερο και κάνει επιτακτική την χωροταξική επέκτασή του με την προσθήκη ενός ορόφου 1000 τμ που μελετητικά είναι ώριμο και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπέζο, προχωρά η έκδοση της οικοδομικής του άδειας.

ΜΠΕΖΟΣ: “ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!”

Για όλα τα παραπάνω ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, ένας από τους “πρωταγωνιστές” αυτής της μεγάλης προσπάθειας αναβάθμισης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, μιλώντας στο MessiniaLive, στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, καθώς όπως λέει “το Νοσοκομείο Καλαμάτας ανήκει σε όλους, οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό υγειονομικό ρόλο στην Περιφέρεια και μικροσκοπιμότητες δεν χωρούν”. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μπέζος δηλώνει:

“Το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα το φτάσουμε ψηλά. Σε αυτό δεν παίζουμε. Όλα ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ τα κάνουνε. Τα προηγούμενα χρόνια με όρους ευρείας συλλογικότητας πετύχαμε αρκετά. Υπάρχουν ακόμη πολλά στα οποία οφείλουμε να προχωρήσουμε. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η 6η ΥΠΕ σε αυτή την προσπάθεια καθημερινά είναι δίπλα μας και αυτό φαίνεται. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν τόσο οι εντός όσο και οι εκτός Ιδρύματος, ότι το Νοσοκομείο πηγαίνει και θα πάει ακόμη περισσότερο μπροστά, προκειμένου να εκπληρώνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του και να εξυπηρετεί τον Άνθρωπο.

Σε αυτή την πορεία δεν χωρούν μικροσκοπιμότητες, μιζέριες, ανασφάλειες και μικρόκοσμοι. Όσοι το επιδιώξουν είναι σίγουρο ότι θα απομονωθούν

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ανήκει στη Μεσσηνιακή Κοινωνία και οφείλει να παίζει τον περιφερειακά υγειονομικό ρόλο που του αξίζει».

Πόλος έλξης το Νοσοκομείο Καλαμάτας για κορυφαίους γιατρούς
To Top