Αθλητισμός

Πωλητήριο στη Λίβερπουλ – Οι ιδιοκτήτες θέλουν 4,5 δισ. δολάρια για να την παραχωρήσουν

Η αποτυχία της – Αμερικανικής έμπευσης- Ευρωπαϊκής Super League το 2021 και η αγορά της Τσέλσι από τον Τοντ Μπόελι έναντι πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, πιστεύεται ότι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες στην απόφαση του ομίλου Fenway Sports να θέσει τη Λίβερπουλ προς πώληση τη Δευτέρα.

Η αμφιλεγόμενη ηπειρωτική διοργάνωση “τύπου MLS” υποστηρίχθηκε έντονα από τη Λίβερπουλ και η ματαίωση του φιλόδοξου σχεδίου σε συνδυσμό με την πώληση των “Μπλέ” στον Μπόελι έναντι 2,5 δισ. οδήγησαν την FSG στην απόφαση να βάλει πωλητήριο στο σύλλογο, σύμφωνα το ESPN.

Η FSG που εδρεύει στη Βοστώνη και λαμβάνει συμβουλές από την Goldman Sachs και τη Morgan Stanley, πήρε την απόφαση αφού προσεγγίστηκε από τουλάχιστον έναν πιθανό αγοραστή. Οι ιδιοκτήτες των “κόκκινων” του Μέρσεισαιντ – οι οποίοι κατέχουν επίσης την ομάδα μπέιζμπολ Red Sox – θέλουν να πουλήσουν το πλειοψηφικό τους πακέτο μετά από 12 χρόνια στο Άνφιλντ και φέρονται να θέλουν να πετύχουν μια συμφωνία για περίπου 4,58 δισ. δολάρια.

«Η FSG έχει λάβει συχνά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τρίτους που επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι στη Λίβερπουλ. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν υπό τους σωστούς όρους και προϋποθέσεις θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο νέων μετόχων, εάν αυτό ήταν προς το συμφέρον της Λίβερπουλ. Η FSG παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην επιτυχία της Λίβερπουλ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου», αναφέρει εκπρόσωπος του Ομίλου.

Η FSG βρίσκεται στο τιμόνι της Λίβερπουλ από τον Οκτώβριο του 2010, όταν αγόρασε τον σύλλογο από τους πρώην ιδιοκτήτες Τζορτζ Ζιλέτ και Τομ Χικς.

Έκτοτε, η Λίβερπουλ έχει επανεμφανιστεί ως μια από τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ έχει κερδίσει κάθε σημαντικό τρόπαιο, βάζοντας τέλος σε μια τριακονταετή αναμονή για να γίνει πρωταθλήτρια Αγγλίας, σηκώνοντας το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ το 2019.

Πωλητήριο στη Λίβερπουλ – Οι ιδιοκτήτες θέλουν 4,5 δισ. δολάρια για να την παραχωρήσουν
To Top