ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι της Καλαμάτας

H σημερινή κακοκαιρία, που συνεχίζεται από το πρωί, έχει ήδη προκαλέσει δυσλειτουργίες στην πόλη της Καλαμάτας, με κάποιους δρόμους της πόλης να πλημμυρίζουν ανά διαστήματα, λόγω και της ραγδαιότητας του φαινομένου. Μια κακοκαιρία που την περίμενε ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση, ωστόσο για άλλη μια φορά οι δρόμοι γέμισαν με νερά που δεν έβρισκαν διέξοδο. Κεντρικοί δρόμοι όπως Φραντζή, αλλά και Κρήτης είχαν σοβαρό πρόβλημα.


Φθινοπωρινό το σκηνικό στην παραλία Καλαμάτας


Στο έλεος της κακοκαιρίας και το Seatrac στην Ανάσταση

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας πέρασε, ωστόσο σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων έρχεται και δεύτερο, ενώ το ίδιο σκηνικό του καιρού θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην πόλη της Καλαμάτας βρίσκονται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα, που θα θωρακίσουν την πόλη από πλημμύρες, όταν ολοκληρωθούν, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό οφείλει η Δημοτική Αρχή να διατηρεί το υπάρχον δίκτυο ομβρίων της πόλης όσο το δυνατόν καθαρό, ώστε να βρίσκουν δίοδο τα νερά κάθε φορά που βρέχει, μιας και στη σημερινή κακοκαιρία παρατηρήθηκαν βουλωμένα φρεάτια. Τα περισσότερα βέβαια από φερτά υλικά και σκουπίδια του δρόμου…

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

“Ραγδαίες βροχοπτώσεις πλήττουν το Δήμο Καλαμάτας από τη νύχτα της Δευτέρας 25 Ιουνίου προς Τρίτη 26 του μήνα. Η Πυροσβεστική δεν έχει αναφέρει μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης αξιοσημείωτα συμβάντα, ενώ ανάλογη είναι η πληροφόρηση από την Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, οι Υπηρεσίες του και η ΔΕΥΑΚ βρίσκονται σε ετοιμότητα”.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η κακοκαιρία είχε όμως ως αποτέλεσμα και πολλές διακοπές ρεύματος, σε αρκετές περιοχές του Νομού. Έτσι για πολλές ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα Μάνεσι, Κερεζένια, Αριστομένης, και Καστάνια Δυτικής Μάνης. Ενώ αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε Κορυφάσιο, Σουληνάρι, Νερόμυλο, μετά από πολύωρη διακοπή.

Μ.Π.

Πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι της Καλαμάτας
To Top