ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειοδοτικός επαναληπτικός διαγωνισμός για τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα στην Καλαμάτα

ΣΤΙΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ 7 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει δημόσιο ανοικτό πλειοδοτικό επαναληπτικό διαγωνισμό με φανερές και προφορικές προσφορές για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων εντός της πόλης της Καλαμάτας για την τοποθέτηση ενοικιαζόμενων (κοινοχρήστων) ποδηλάτων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οδό Αθηνών αριθμός 99, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών ακινήτων του Δ. Καλαμάτας στις 14-01-2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 μ.μ. (γραφείο 2.13)

2.000 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Ως τιμή εκκίνησης (ετήσιο αντάλλαγμα) ορίζονται τα 2.000 € ευρώ.

Το αντάλλαγμα που θα επιτευχθεί στη δημοπρασία είναι σταθερό για όλα τα έτη της σύμβασης.

Όπως επισημαίνεται, για να γίνει δεκτή προσφορά, πρέπει να υπερβαίνει τον ελάχιστο όρο ή μετά την έναρξη της δημοπρασίας το εκάστοτε αποτέλεσμα αυτής, κατά είκοσι ευρώ (20€) τουλάχιστον.

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών ακινήτων του Δήμου Καλαμάτας ως εγγύηση γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Τ.Π.Δ. ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας, ποσού Διακοσίων Ευρώ (200 €), (ίσου προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ελάχιστου ορίου κατώτερης προσφοράς).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ 5+5 ΧΡΟΝΙΑ

Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης είναι πέντε χρόνια (5), με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε έτη κατόπιν αποφάσεως του αρμοδίου οργάνου.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Οι εκμισθούμενοι χώροι για την τοποθέτηση σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων είναι οι εξής:

1.Νότια της κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, έναντι Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη

2.Πλησίον κεντρικής εισόδου του χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων «Τέντας», εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Καλαμάτας, λόγω άμεσης γειτνίασης.

3.Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, έναντι της ομώνυμης πλατείας

4.Στην πλατεία Δημαρχείου έναντι κεντρικού κτιρίου Δημαρχείου

5.Σε κατάλληλο χώρο, στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, ακριβώς κάτω από την οδό Ξενοφώντος

6.Σε κατάλληλο χώρο, πάνω στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα στην απόληξη της οδού Μαιζώνος με την οδό Ναυαρίνου, μετά από σχετική έγκριση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

7. Σε χώρο νοτίως της πλατείας Ι.Ν. Αναστάσεως, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Η διακήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας www.kalamata.gr . Για περισσότερες πληροφορίες και όρους του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προσόδων Περιουσίας & Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Οικονομικών στο Δημοτικό Κατάστημα, στην οδό Αθηνών αριθμός 99, (γραφείο 1.21), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες κα Μπουρίκα Σοφία, τηλ. 27213-60739.

Τη διακήρυξη μπορείτε να τη δείτε εδώ:http://kalamata.gr/images/arthra/2018/12/28-15997/diakirixi-podhaltvn.pdf

“3 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΚΑΝΕΙΣ”

Η διαδικασία για λειτουργία σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων στον Δήμο Καλαμάτας έχει ξεκινήσει πάνω από ένα χρόνο. Έχουν ήδη προηγηθεί 3 δημοπρασίες χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ είχε πέσει και η πρόταση για εκμετάλλευση των κοινόχρηστων ποδηλάτων από συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς μίσθωμα, ωστόσο με ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες [παροχή 45 μηνιαίων καρτών των 10 ευρώ για να τα διαθέτει ο Δήμος].

Οι 7 κοινόχρηστοι χώροι δημοπρατήθηκαν 3 φορές από τον Δήμο Καλαμάτας με αντίτιμο 4.312 ευρώ ετησίως.
Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό αφορούσε την εκμετάλλευση από ενδιαφερόμενη εταιρεία 7 θέσεων-σταθμών, συνολικού εμβαδού 154τ.μ. και για τους 7 σταθμούς ποδηλάτων [22 τ.μ. ο κάθε σταθμός],δεν προσήλθε όμως κανείς, σύμφωνα με την εισήγηση.
Παρά το αρχικό ενδιαφέρον που είχε δείξει και εταιρεία από τη Σαγκάη, στελέχη της οποίας είχαν μάλιστα συναντηθεί τον Νοέμβριο του 2017, στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, η εταιρεία δεν επανήλθε.

Πλέον η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας φιλοδοξεί στις 14 Ιανουαρίου 2019 , με νέα τιμή εκκίνησης από 2.000 ευρώ, να υπάρξει ενδιαφέρον στην επαναληπτική δημοπρασία, ώστε να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα και στην πόλη της Καλαμάτας.

Μ.Π.

Πλειοδοτικός επαναληπτικός διαγωνισμός για τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα στην Καλαμάτα
To Top