Μουσική

Πιθανή η αναβολή του Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας για τον Οκτώβριο του 2022

Ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο του 2021, σε συνεργασία του Δήμου με την Interkultur, αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά τη συζήτηση που έγινε μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Στάθη Γυφτάκη και εκπροσώπων της Interkultur, τέθηκαν επί τάπητος θέματα που άπτονται της διοργάνωσης στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που διαμορφώνει η υγειονομική κρίση παγκοσμίως.

Τονίζεται ότι η προετοιμασία για τη διοργάνωση που γίνεται θεσμός για την περιοχή, έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο λόγω του Covid, εξετάζονται διάφορα σενάρια, ακόμα και πιθανής αναβολής για τον Οκτώβριο του 2022. Η υλοποίηση της διοργάνωσης, προφανώς θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγειονομικής κρίσης, ενώ πιθανή αναβολή δεν θα επιβαρύνει με επιπλέον κόστος το Δήμο.

Στόχος τόσο του Δήμου, όσο και της Interkultur είναι η ενδυνάμωση του θεσμού και η πραγματοποίηση της διοργάνωσης σε συνθήκες ασφαλείας για συμμετέχοντες και θεατές, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Διεθνής Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 συγκεντρώνοντας χορωδίες από πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και από την Ελλάδα, και πάνω από 2.000 χορωδούς, ενώ διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Aκολούθησαν το 2017 και το 2019 τα επόμενα, διαφημίζοντας την πόλη της Καλαμάτας. Λόγω κορονοϊού το πιθανότερο σενάριο είναι να αναβληθεί για μετά από δύο χρόνια, για τον Οκτώβριο του 2022. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού οι περισσότεροι συμμετέχοντες έρχονται από άλλες χώρες.

Πιθανή η αναβολή του Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας για τον Οκτώβριο του 2022
To Top