Τροφή για σκέψη

Πίστα εκμάθησης ποδηλασίας για μικρά παιδιά στη Μαρίνα Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Ο χώρος δυτικά του Yachting Club, ο οποίος είχε μετατραπεί με την πάροδο των ετών σε σκουπιδότοπο, καθαρίστηκε από μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας και σε αυτόν διαμορφώθηκε πίστα εκμάθησης ποδηλασίας. Σε αυτήν, μικρά παιδιά θα μπορούν να μάθουν ποδήλατο υπό την επίβλεψη των συνοδών τους, για τη διευκόλυνση των οποίων κατασκευάσθηκε ένα μικρό περίπτερο.

Μάλιστα, έφθασαν και οι αναγκαίες διατάξεις, φτιαγμένες από μέταλλο και ξύλο, ώστε να εξασκούνται τα παιδιά καλύτερα στην ποδηλασία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, ο χώρος θα δενδροφυτευτεί και θα ηλεκτροφωτιστεί, ενώ άμεσα προβλέπεται και η σύνδεσή του με τον Δυτικό Ποδηλατόδρομο, ο οποίος και τον διασχίζει. “Άμεσα θα παραδοθεί προς χρήση των πολιτών”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Είναι θετική η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να εξωραΐσει και να διαμορφώσει τον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να είναι λειτουργικός και χρήσιμος και όχι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος δίπλα στη Μαρίνα Καλαμάτας.
Ωστόσο, από τις ξύλινες επιφάνειες που πρόκειται να τοποθετηθούν με το κεκλιμένο επίπεδο, η πίστα εκμάθησης μοιάζει περισσότερο με πίστα για δεξιοτέχνες ποδηλάτες, που απαιτούν έναν βαθμό δυσκολίας για να ανεβοκατεβαίνουν με τα ποδήλατά τους.

Οι μεμονωμένες σανίδες πάντως, που αποτελούν τμήματα των ξύλινων επιφανειών δεν είναι και ό,τι καλύτερο για εκμάθηση μικρών παιδιών, καθώς μάλλον θα δυσκολεύονται να τις ανέβουν και να τις κατέβουν, αν σκεφτεί κανείς ότι εκμάθηση ποδηλάτου, δηλαδή αφαιρώ τις βοηθητικές ρόδες, δεν προϋποθέτει ανεβοκατεβάσματα με μία Α κλίση, εκτός αν εκπαιδεύουμε παιδιά-κομάντο. Επιπρόσθετα, οι δεξιοτέχνες ποδηλάτες προτιμούν τις τελείως λείες επιφάνειες για τα ποδήλατά τους. Ίδωμεν…

Μ.Π.

Πίστα εκμάθησης ποδηλασίας για μικρά παιδιά στη Μαρίνα Καλαμάτας
To Top