ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιλότοι F-16 made in… Καλαμάτα

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019 ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ένα Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Καλαμάτα τον Σεπτέμβριο 2019.
Εδώ θα εκπαιδεύονται πιλότοι από το Κατάρ και άλλες αραβικές χώρες και φυσικά από την Ελλάδα. Οι επίδοξοι πιλότοι θα περνούν από όλα τα στάδια εκπαίδευσης.
Στόχος του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είναι η δημιουργία στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, εκεί που σήμερα λειτουργεί η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, ενός υπερσύγχρονου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Αεροπορικού Κέντρου με χρηματοδοτική μίσθωση.
Η Ελλάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, θα παραχωρήσει το έργο της πτητικής εκπαίδευσης των Ελλήνων πιλότων σε μια εταιρεία με την απαραίτητη τεχνογνωσία και θα αγοράζει ώρες πτήσεων. Η εταιρεία με τη σειρά της θα προσφέρει τον απαιτούμενο εξοπλισμό όπως εξομοιωτές, εκπαιδευτές, θα συντηρεί τα αεροσκάφη και το κυριότερο θα διαθέσει το σύγχρονο εκπαιδευτικό τζετ Μ-346 προκειμένου η Πολεμική Αεροπορία να αντικαταστήσει το παλιό Τ-2 buckeye.
Η εκπαίδευση ξένων πιλότων θα προσθέσει ακόμη περισσότερο κύρος σε αυτό που ήδη διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και θα αναβαθμίσει περαιτέρω τον ρόλο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Μεσογείου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πιλότοι F-16 made in… Καλαμάτα
To Top