Τουρισμός

“DroneGr”: Ψηφίστε σε παγκόσμιο διαγωνισμό το video του Κάστρου της Μεθώνης!

Εντυπωσιακό video drone της καστροπολιτείας της Μεθώνης- Συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό “The Best Drone Videos 2018”

Η ΜΕΘΩΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΨΗΛΑ!

“Μεθώνη, μια πανέμορφη καστροπολιτεία. Η τρομερή της όψη στοίχειωνε τους επίδοξους πορθητές της. Δέος προκαλούσαν τα τείχη της στους σκοτεινούς καιρούς του Μεσαίωνα”, όπως αναφέρει η φωτογράφος, Θεοδώρα Δρακοπούλου.
“Πολιορκίες, μάχες, κατακτητές, οι πολεμίστρες της έχουν αμέτρητες ιστορίες να «διηγηθούν»…
Το Κάστρο της Μεθώνης στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων! Κύματα μανιασμένα να το χτυπούν, άνεμοι να σφυρίζουν περνώντας από τις πολεμίστρες του και πίσω από αυτές,
οι υπερασπιστές του. Παιχνίδια με τη φαντασία; Ίσως….
Αυτή η μοναδική ομορφιά που συνδέει την ιστορία με την φύση με μαγνήτισε και σχεδόν πριν ένα χρόνο, τα μέλη της ομάδας μου “DroneGr” με παρότρυναν να πετάξω με το drone μου πάνω από την ιστορική καστροπολιτεία της Μεσσηνίας και να λάβω πλάνα για την δημιουργία ενός ακόμα βίντεο για τη διαφήμιση του τόπου μας.
Μιας και κατάγομαι από τη Χώρα Τριφυλίας, ενθουσιάστηκα με την ιδέα.
Τα πλάνα που κατάφερα να καταγράψω ήταν ξεχωριστά. Με τα χρώματα που δόθηκαν στις εικόνες και η μουσική που επιλέχθηκε, οι εικόνες και ο τρόπος λήψης σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος
της καστροπολιτείας προσπάθησα να δώσω ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, που θα μαγνήτιζε το βλέμμα του θεατή και θα τον ταξίδευε στον χρόνο.
Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε… αποτύπωσα σ’ ένα συναρπαστικό βίντεο το μεγαλειώδες μνημείο της μεσσηνιακής πόλης. Πρόκειται για μια ξεχωριστή δουλειά, η οποία ταξιδεύει το θεατή σε εκείνα τα επικά χρόνια.
Το βίντεο είναι τραβηγμένο σε Dual operate mode (δηλαδή χειρισμό Drone από δύο χειριστές, έναν χειριστή κάμερας (Δρακοπούλου Θεοδώρα) και έναν χειριστή πτήσης (Στασινάκη Σαράντο).
Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι ό,τι πιο δύσκολο υπάρχει και απαιτεί μεγάλο συντονισμό και εναρμονισμένες κινήσεις και από τους δύο χειριστές.
Λαμβάνοντας λοιπόν πολύ καλά σχόλια για την παρουσίαση που έκανα για το Κάστρο της Μεθώνης, αποφάσισα να στείλω το βίντεο που δημιουργήθηκε σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό.
Έπαθλο, η διαφήμιση του τόπου μου και η χαρά της δημιουργίας.

Το εν λόγω βίντεο λοιπόν συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό “The Best Drone Videos 2018”, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το διεθνές site “travel with drone”.
Δώδεκα συμμετοχές από όλο τον κόσμο έχουν καταφέρει να μπουν στους ημιτελικούς.
Στις 15 Δεκεμβρίου στη φάση των τελικών θα περάσουν οι πρώτες σε ψήφους έξι συμμετοχές.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 31/12 και ο νικητής θα αναδειχθεί από την ψήφο του κοινού στην ειδική πλατφόρμα.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

The Best Drone Videos of the Week 2018

Η συμμετοχή μας, μοναδική συμμετοχή γυναίκας δημιουργού, μέχρι στιγμής βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να βοηθήστε με την ψήφο σας να γίνει το κάστρο της Μεθώνης γνωστό σε όλο τον κόσμο και η ξεχωριστή μας δημιουργία να βρεθεί στην κορυφή.
Εάν σας αρέσει, πατήστε “vote” μόλις ανοίξει η σελίδα του διαγωνισμού.
Εάν δεν σας κατευθύνει ο σύνδεσμος απευθείας στη συμμετοχή μας, αναζητήστε το βίντεο “Castle of Methoni”
Βοηθήστε μας με την ψήφο σας να ανεβάσουμε την Ελλάδα και τον τόπο μας ψηλά!!!
Μπορούμε να ψηφίζουμε κάθε μέρα μέχρι και 2 φορές την ημέρα μέχρι τη λήξη του διαγωνισμού (31/12)!

To Top