Μεσσηνιακή Κουζίνα

Πήδημα: 59 συμμετοχές στον επιτυχημένο Διαγωνισμό Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο της κοινότητας Πηδήματος την Κυριακή το βράδυ, στο Δημοτικό πάρκο Πηδήματος, ο διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με τίτλο “Ιδού η γεύση ιδού και το πήδημα”.

Η κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν βραβευμένοι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων κι ο τροφογράφος Παναγιώτης Παπανικολόπουλος – “Γαστροναύτης” για περίπου 90 λεπτά, είχε το … δύσκολο έργο να δοκιμάσει όλες τις δημιουργίες, ώστε να βραβεύσουν μετά τις τρεις καλύτερες, μεταξύ των 59 συμμετοχών!
Πραγματικά πρόκειται για ένα σπουδαίο ρεκόρ, αφού ήταν η πρώτη φορά που ο σύλλογος διοργάνωσε μια τέτοια εκδήλωση και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!

Οι νικητές του διαγωνισμού παρέλαβαν πλούσια δώρα

Οι νικητές του χθεσινού διαγωνισμού μαγειρικής-ζαχαροπλαστικης “Ιδού η Γεύση, ιδού και το Πήδημα” είναι:

Νικητές Μαγειρικής

1. Κορομηλά Ελένη, σαλιγκάρια με μυρωδιές, Πολυμίξερ (προσφορά Πολιτιστικού Συλλόγου Πηδήματος)
2. Κοντοπούλου, κορφάδες, φουρνάκι (προσφορά εταιρείας «Αlpha to Omega Extra Virgin Olive Oil)
3. Κορομηλά Άννα, σαλάτα με μπακαλιάρο, μίξερ χειρός (προσφορά Κωτσόβωλος)

Νικητές Ζαχαροπλαστικής

1. Σκούληκα, Κουλούρες γάμου, τάμπλετ, (Προσφορά από μεζεδοπωλείο «Στο Κύμα…»
2. Κορκονέα, Τσιζκεικ Σύκο, προϊόντα από εταιρεία «Κούνος»
3. Σακκά Μαρία, «Μαργαρίτες» , τοστιέρα , (προσφορά Πολιτιστικού Συλλόγου Πηδήματος).

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ο χώρος του πάρκου γέμισε με περισσότερους από 700 επισκέπτες, που πέρασαν ένα όμορφο βράδυ με γαστρονομικές εκπλήξεις και με την εταιρεία ζυμαρικών ΗΛΙΣ να προσφέρει μαζί με τους σεφ πεντανόστιμες μακαρονάδες, με πολύ μικρό αντίτιμο, με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του πρώτου ναού για τον Άγιο των μαγείρων!

Μετά την γευσιγνωσία και τον διαγωνισμό ακολούθησε η επίδειξη παρασκευής παραδοσιακής δίπλας από γυναίκες της περιοχής, παρουσιάζοντας όλα τα στάδια προετοιμασίας τους, από τη ζύμη, το τηγάνισμα έως και το μέλωμα, ενώ και οι μικροί μας φίλοι πέρασαν όμορφα αφού προηγήθηκαν παιχνιδομαγειρέματα!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Καλαμάτας και εκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο όποιος υποσχέθηκε να στηρίζει και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις.


ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

To Top