ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για κορονοϊό: Πιθανό το lockdown, εφαρμογή κινητού για τα μέτρα

Επίθεση σε Τσίπρα – Τι είπε για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τους ηλικιωμένους που νοσούν από τον κορονοϊό

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα υποστήριξε δημοσίως από τη Θεσσαλονίκη έκανε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας επέλεξε να κάνει την συνολική αποτίμηση της παρουσίας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ με την δηκτική φράση «άλλαξε logo αλλά όχι λόγο» και με τρεις λέξεις: λαϊκισμός, ψέματα, εικονική πραγματικότητα. Και στον ίδιο επιθετικό τόνο συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όμως δεν τον ακούει κανείς. Έχει μηδέν αξιοπιστία».

Σχετικά δε με την αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στις εξελίξεις με την Τουρκία πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε ό,τι λέει καθώς «μας ακούνε μέσα και έξω, φίλοι και αντίπαλοι όταν μιλάμε για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές με τη γείτονα είπε ότι είναι «καλό το κλίμα και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν κι εάν κλειδώσουν».

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός ξεκαθάρισε πως: «Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα τα μέτρα για τους πληγέντες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Καρδίτσα κα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη αύριο κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα».

Στο μέτωπο του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι παραμένει «ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού αλλά και οριζόντιου lockdown» και αναφερόμενος στα μέτρα που θεσπίζει η κυβέρνηση για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, αποκάλυψε ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. «Με εφαρμογή στο κινητό θα μπορεί ο καθένας να κάνει αναζήτηση των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή του βάζοντας τον ταχυδρομικό κώδικα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε συστάσεις για εφαρμογή των μέτρων και για μεγάλη προσοχή στο οικογενειακό περιβάλλον καθώς έχει διαπιστωθεί η διασπορά προς τους ηλικιωμένους γίνεται από τα εργαζόμενα παιδιά τους και όχι από τα εγγόνια τους.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/politiki/124866_petsas-gia-koronoio-pithano-lockdown-efarmogi-kinitoy-gia-ta-metra-epithesi-se

To Top