ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Ερχονται κατάργηση έκτακτων εισφορών και μειώσεις σε ΦΠΑ και τιμολόγια ρεύματος

Σειρά μέτρων ελάφρυνσης που θα αφορούν τόσο στο σύνολο κοινωνίας όσο και στα ευάλωτα νοικοκυριά προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ενόψει και των επίσημων ανακοινώσεων που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προανήγγειλε την κατάργηση των έκτακτων εισφορών ενώ ανέφερε πως έρχονται μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος. «Η πανδημία μας έφερε κάπως πίσω. Παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με σημαντικές μειώσεις φόρων, θα συνεχίσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα να το κάνουμε αυτό λελογισμένα. Η κατεύθυνση που δίνει ο πρωθυπουργός είναι να απαλλαγούμε από τέτοιες έκτακτες επιβαρύνσεις, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και το τέλος επιτηδεύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι επιδράσεις που υπάρχουν από τις διεθνείς ανατιμήσεις, από τα αγροτικά προϊόντα μέχρι την ενέργεια, έχουν επίπτωση και στην οικονομία μας. Η κυβέρνηση είναι εδώ να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτές. Άρα, η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών είναι μέσα στο πλαίσιο του “νοιαζόμαστε και μπορούμε”», πρόσθεσε.

Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος
«Υπάρχουν παρεμβάσεις που αφορούν όλους και υπάρχουν και οι πιο στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν τους πιο ευάλωτους», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Πέτσας αποκαλύπτοντας πως οι παρεμβάσεις στα τιμολόγια ρεύματος δεν αφορούν μόνο στα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρομεσαίες.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ ενώ αναφερόμενος στον ΦΠΑ δήλωσε ότι είναι σημαντικά υψηλότερος σε μια σειρά από προϊόντα σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας, ιδίως στο τουριστικό πακέτο, στο κατάλυμα και την εστίαση. «Όλα αυτά εξετάζονται και νομίζω θα έχουμε κάτι ευχάριστο και σε αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

πηγή:http://www.imerisia.gr/koinonia/21787_s-petsas-erhontai-katargisi-ektakton-eisforon-kai-meioseis-se-fpa-kai-timologia
video:ΣΚΑΪ

To Top