Υγεία

Πετρόπουλος: “Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Κ.Υ. στον Άγιο Ανδρέα”

Την δημιουργία Υγειονομικής μονάδας στον Άγιο Ανδρέα που θα εξυπηρετεί μία πολλή μεγάλη περιοχή από την Κορώνη μέχρι και το Πεταλίδι , αφού βρίσκεται γεωγραφικά στη μέση, ζήτησε από την πολιτεία, μιλώντας στο Μessinialive.gr, ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Μεσσήνης και νυν εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Aίπειας Ηλίας Πετρόπουλος.

O Ηλίας Πετρόπουλος

Ο κ Πετρόπουλος δείχνει διαχρονικό ενδιαφέρον για την σύσταση Κέντρου Υγείας στην περιοχή που παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα τουλάχιστον για έξι μήνες τον χρόνο, ενώ μόνο τη θερινή περίοδο η περιοχή συγκεντρώνει 10.000 άτομα. Τον χειμώνα πάλι διατηρεί μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων.

Αυτό που προβληματίζει έντονα είναι η μεγάλη απόσταση από οργανωμένο κέντρο περίθαλψης, κάτι που είναι καθοριστικό ειδικά σε έκτακτα περιστατικά και χάνεται χρόνος στην διακομιδή

Το ζήτημα αυτό είχε απασχολήσει τον Δήμο Μεσσήνης και πριν χρόνια, αφού το έργο της δημιουργίας Κ.Υ. είχε απενταχθεί γιατί το οικόπεδο δεν πληρούσε τους όρους που όριζε η μελέτη για την οποία υπάρχει ήδη δημοσιευμένο Φ.Ε.Κ.

Αυτή τη στιγμή η περιοχή εξυπηρετείται από τα Αγροτικά ιατρεία και το εφημερεύον ιατρείο της Λογγάς, που διαθέτει έναν γιατρό τις νυχτερινές ώρες.

To Top