ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετροπόλεμος και φωτιές στα διόδια Αρφαρών από διαμαρτυρόμενη ομάδα Ρομά

ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ – ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση Ρόμα στην ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών στα διόδια της Εθνικής οδού, που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα.
Η συγκέντρωση περίπου 40-50 ατόμων ξεκίνησε από τις 20:30 και η ομάδα των Ρομά έκλεισε το δρόμο ανάβοντας φωτιές, ενώ λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε και πετροπόλεμος με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ – που έσπευσαν στο σημείο. Παρούσα είναι και η Πυροσβεστική υπηρεσία για να σβήσει τις εστίες φωτιάς.

Η Ε.Ο. Καλαμάτας – Αθηνών αρχικά έκλεισε εξ’ ολοκλήρου μέχρι και λίγο πριν τις 23:00, ενώ πριν από λίγο δόθηκε το ένα ρεύμα προς Αθήνα. Αρκετοί οδηγοί προτίμησαν την παλιά εθνική οδό για λόγους ασφαλείας. Η κατάσταση πάντως φαίνεται πως είναι ελεγχόμενη και δεν είναι πλέον έκρυθμη. Οι οδηγοί που πρέπει να μετακινηθούν πρέπει να επικοινωνούν με το 100.

Παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα και στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο, από το ύψος της εισόδου των Μεγάρων έως το ύψος της εξόδου της. Νωρίτερα, ίδιες σκηνές διαδραματίσθηκαν από Ρομά στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού. Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν λάστιχα και για τον λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

# Φωτο αρχείου

Πετροπόλεμος και φωτιές στα διόδια Αρφαρών από διαμαρτυρόμενη ομάδα Ρομά
To Top