ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 κλιματικά ουδέτερες κι έξυπνες πόλεις: Η Καλαμάτα σχεδιάζει την στρατηγική της

Καλαμάτα έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη πόλη: παίρνει σάρκα κι οστά το όραμα

Η δεύτερη δημόσια διαβούλευση για τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο σημαντικό πρόγραμμα της Ε.Ε. «100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις», με θέμα «Κατάρτιση Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Καλαμάτας», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Μέσα σε 2,5 ώρες παρουσιάστηκαν συνοπτικά από τον Αντιδήμαρχο Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη οι 7 άξονες του Ευρωπαϊκού ολιστικού προγράμματος που έρχεται ως συνέχεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της τελευταίας δεκαετίας για το κλίμα. Ήδη έχουν καταγραφεί ενδιαφέρουσες προτάσεις που ξεπερνούν τις 250 και πλέον θα πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση, μια καταγραφή τους και φυσικά η ενσωμάτωση κάποιων από αυτές στον Στρατηγικό φάκελο διεκδίκησης της υποψηφιότητας, η οποία θα αποφέρει στην πόλη της Καλαμάτας περίπου 550 εκατ. ευρώ, δηλαδή 10.000 ευρώ αναλογικά ανά κάτοικο.

Το μήνυμα του Δήμου είναι το: «Συμμετέχω, προτείνω, επιλέγω, δεσμεύομαι», ενώ σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, η ηλεκτρονική διαβούλευση θα παραμείνει ενεργή στον ιστότοπο: https://mission.kalamata.gr/. Όλοι όσοι βρέθηκαν απόψε στο Πνευματικό έλαβαν κατά την είσοδό τους και συμπλήρωσαν ένα έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ομάδες εργασίας που πρόκειται άμεσα να συγκροτηθούν. Ενδιαφέρουσες και υποστηρικτικές της προσπάθειας ήταν οι συνδέσεις μέσω ίντερνετ από άτομα που θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Καλαμάτας, ο καθένας ανάλογα με την ενασχόλησή του.

Δείτε όλη την εκδήλωση και τις τοποθετήσεις που έγιναν:

To Top