ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετράκος: Μητσοτάκη και Κεραμέως, δώστε λύση σήμερα στη σίτιση των 185.000 μαθητών

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΥ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ"

Η ανικανότητα αλλά και  αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη άφησε χωρίς σίτιση 185.000 μικρά παιδιά κατά βάση φτωχών οικογενειών (όπως  ανέδειξε το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών). Η αιτιολόγηση της διακοπής, στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων, επιβεβαιώνει  για μια ακόμη φορά ότι  δεν είναι κυβέρνηση  των «αρίστων»   αλλά των αχρήστων των ανικάνων. Είναι όμως και απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι «τα πριγκιπόπουλα» κ. κ. Μητσοτάκης και Κεραμέως   δεν έχουν νιώσει τι σημαίνει πείνα  ώστε να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι φτωχός και να πεινάς , είναι μείζον πολιτικό και κοινωνικό θέμα το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά   αφήνει χωρίς γεύματα 185.000 μαθητές σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη κοινωνικά οικονομικά  περίοδο.

Η  Μεσσηνία βέβαια έχει πικρά πείρα ,από το σχολικό έτος 2019-2020 , από την ανικανότητα και αναλγησία της κ. Κεραμέως αλλά και από τα  «ψεύτικα τα λόγια τα  μεγάλα» του κ. Νίκα ο οποίος στα λόγια ,όταν πέρυσι αναδείξαμε το θέμα, μας είπε ότι θα λύσει το πρόβλημα με τα   16 σχολεία που έμειναν χωρίς σχολικά γεύματα από ένα γραφειοκρατικό λάθος,  αλλά στην πράξη δεν έκανε τίποτα .

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»  απαιτεί   η  κυβέρνηση  να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Αφού επέδειξε ανικανότητα και αδιαφορία οφείλει σήμερα να βρει λύση ώστε αύριο να μην υπάρχει παιδί χωρίς φαγητό. Δεν μας ενδιαφέρουν όπως δεν ενδιαφέρουν τους γονείς και τα παιδιά η γραφειοκρατική διαδικασία. Να διαθέσει κονδύλι να λύσει το πρόβλημα .Γνωρίζει  τον τρόπο όταν θέλει. Τόσες απευθείας αναθέσεις έχει κάνει …

 

Επερώτηση

Θέμα: «Να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα»

 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από μία κυβέρνηση επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αποδεικνύεται καθημερινά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ότι δεν είναι κυβέρνηση των «αρίστων», που αυτοδιαφημιζόταν, αλλά μια κυβέρνηση αχρήστων και ανικάνων.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι εν μέσω πανδημίας και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων για την πλειοψηφία των εργαζομένων, όλα τα σχολεία της χώρας μένουν χωρίς σχολικά γεύματα, γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, με αποτέλεσμα η νέα σύμβαση να μην εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επειδή επίσης εδώ και ενάμιση χρόνο οκτώ σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας δεν παίρνουν σχολικά γεύματα λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί.

Τέλος, επειδή στην προηγούμενη επερώτησή μας, κύριε Περιφερειάρχη, για το θέμα αυτό πριν από 13 μήνες, είχατε δηλώσει ότι θα προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να καλύψει οικονομικά η  Περιφέρεια την παροχή των σχολικών γευμάτων στις συγκεκριμένες 8 σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και δεν πράξατε τίποτα.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε όπως σας ζητάει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας να προβείτε με έξοδα της Περιφέρειας στην κάλυψη των γευμάτων των 8 αυτών Δημοτικών Σχολείων, που άδικα δεν δίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο.

Σας ρωτάμε λοιπόν:

1) Σκοπεύετε να υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας που έχετε δώσει εδώ και 13 μήνες όπως σας ζητούν και οι γονείς και   να καλύψει η Περιφέρεια με δική της χρηματοδότηση τα γεύματα στα 8 Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας, που δεν δίνονται λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους εδώ και ενάμιση χρόνο;

2) Θα προχωρήσετε σε διαμαρτυρία και πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, που από την ανικανότητά του Υπουργείου Παιδείας κόπηκαν; Επίσης θα πιέσετε ώστε να επεκταθεί στο   σύνολο των μαθητών το μέτρο των σχολικών γευμάτων;

 

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

Πετράκος: Μητσοτάκη και Κεραμέως, δώστε λύση σήμερα στη σίτιση των 185.000 μαθητών
To Top