ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετράκος: Δεν θέλουν το ΜέΡΑ25 γιατί είμαστε ανυπότακτοι, ανυπάκουοι και απρόβλεπτοι

Ο Νίκος Θεοχαράκης και ο Θανάσης Πετράκος σε προεκλογική εκδήλωση απόψε στην Καλαμάτα.
Στο δρόμο, με τον κόσμο και στις 20:00 οι υποψήφιοι της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά θα βρίσκονται στην Καλαμάτα.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νίκος Θεοχαράκης και Θανάσης Πετράκος, της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜεΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά θα συμμετάσχουν σε προεκλογική εκδήλωση – συζήτηση με το κοινό στην Καλαμάτα.
Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου REX (Αριστομένους 24).

Πετράκος Θανάσης
Εκπαιδευτικός, πρώην βουλευτής
Γεννήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας το 1954.
Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Είχε εκλεγεί βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 2012 και του 2015 και ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου το οποίο καταψήφισε και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορούσε να προδώσει την εντολή του 62% του λαού ο οποίος ψήφισε ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο. Στη συνέχεια μαζί με άλλους βουλευτές που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο συμμετείχε στην ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας της οποίας είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της.
Ασχολήθηκε για 30 χρόνια με την Αυτοδιοίκηση. Ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας από το 1995-2010 και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου από το 2011-2012 και από το 2019 έως 31/12/2023 επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου».

Θεοχαράκης Νίκος
Καθηγητής πολιτικής οικονομίας Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ
Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα.
Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και συν-συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.
Καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, απόφοιτος του Βαρβακείου, έχει πτυχίο στα οικονομικά από το ΕΚΠΑ και είναι διδάκτορας του Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει γράψει τρία βιβλία – τα δύο με τον Γιάνη Βαρουφάκη – και πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Τον Μάρτιο του 2015 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurogroup Working Group. Ήταν επικεφαλής της ελληνικής πλευράς του Brussels Group στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς μέχρι τον Μάιο του 2015.
Υπήρξε πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και πρόεδρος ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είναι μέλος του συμβουλευτικού σώματος του mέta (Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού). Είναι διευθυντής του ΠΜΣ «Οικονομική Επιστήμη» και πρόεδρος της επιτροπής διδακτορικών σπουδών.
Ήταν μέλος του Δημοκρατικού Αγώνα στο Πανεπιστήμιο και εκπρόσωπος της Σχολής του στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ.

To Top