“Περιμένουμε να δούμε τον Νίκα μπροστάρη στη διεκδίκησή μας για μονιμοποίηση από τη νέα κυβέρνηση”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Περιμένουμε να δούμε τον Νίκα μπροστάρη στη διεκδίκησή μας για μονιμοποίηση από τη νέα κυβέρνηση”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με την συμπαράσταση του Σωματείου τους, έδωσαν δυναμικό παρών οι 26 απολυμένοι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ χθές το βράδυ στη νέα κινητοποίηση. Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, απαίτησαν σχετική λήψη απόφασης πού θα τους βοηθήσει στην άμεση επαναπρόσληψη, αξιοποιώντας την εμπειρία πού έρχεται από σχετικές δικαστικές αποφάσεις στους Δήμους Χαιδαρίου, Καλλιθέας, Αμαρουσίου, Πάτρας και πολλών άλλων.

Στην τοποθέτηση του στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, ο Πρόεδρος του Σωματείου και μέλος του ΔΣ εκπρόσωπος των εργαζομένων μεταξύ άλλων είπε:
“Έχετε την τελευταία ευκαιρία να αποδείξετε στην πράξη ότι επιθυμείτε την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών και να μην αρκεστείτε σε ευχές πού δεν έχουν καμία πρακτική αξία. Μετά την απόλυση των συναδέλφων μας, οι εναπομείναντες 56 Μόνιμοι υπάλληλοι, 7 επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67 ετών (με διετή σύμβαση πού λήγει τον Νοέμβριο του 2019) και 2 ΑΜΕΑ, θα αναγκαστούν να καλύψουν υπηρεσίες Διοίκησης, καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών, λογιστικής παρακολούθησης, μελέτες και επίβλεψης έργων, βλάβες και συνδέσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του Βιολογικού Καθαρισμού και συντήρηση και λειτουργία των 76 αντλιοστασίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Η άρνηση σας με διάφορα προσχήματα πού χρησιμοποιήσατε, αξιοποιώντας και τον σκανδαλώδη υπερβάλλοντα ζήλο της νομικού, αποκαλύπτει την επιθυμία σας να ανοίξετε διάπλατα τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ.

Σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, από τις 8 Ιούλη, ξεκινάμε έναν αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Παλεύουμε μαζί με πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου.

Αν ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος πιστεύει πραγματικά, αυτά πού δήλωσε δημόσια, περιμένουμε να τα κάνει πράξη αύριο το πρωί και μέσα από την νέα του θέση ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Περιμένουμε αύριο να τον δούμε μπροστάρη στην διεκδίκηση μας για μονιμοποίηση με νομοθετική ρύθμιση από την νέα Κυβέρνηση, όλων των συμβασιούχων πού στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

“Περιμένουμε να δούμε τον Νίκα μπροστάρη στη διεκδίκησή μας για μονιμοποίηση από τη νέα κυβέρνηση”
To Top