Το δικό μου Σχολείο

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: Εντυπωσίασαν οι ιδέες των παιδιών για την αγροτική παραγωγή-13 σχολεία συμμετείχαν-Τα 3 από Μεσσηνία

Το μέλλον είναι εδώ!

Λύσεις σε θέματα διαχείρισης του νερού, αυτοματοποιημένα συστήματα καλλιέργειας, τροφοδοσίας των ζώων, μεταφοράς των μελισσών από οχήματα ρομπότ, καθαρισμού αυτοφυούς βλάστησης από όχημα ρομπότ που τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό σταθμό, ήταν ορισμένα απο τα project που παρουσιάστηκαν απο τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής που έγινε στην Καλαμάτα. Χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες για να υλοποιήσουν την ιδέα τους τα παιδιά, φτιάχνοντας μακέτες με αυτοματοποιημένα συστήματα ρομποτικής με lego,παρουσιάζοντας το project τους το κάθε σχολείο στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Όλες οι ιδέες εξέπληξαν ευχάριστα τους παρευρισκόμενους, καθώς τα παιδιά έδιναν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή λόγω και της κλιματικής αλλαγής, όπως παγετός, ξηρασία, διαχείριση νερού κτλ.  Τέσσερα σχολεία προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που θα γίνει στην Αθήνα. Από τη Μεσσηνία συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού, το Δημοτικό Σχολείο Χαρακοπιού, και το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης “Γεωργακοπούλειο”.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΕΚΠ.ΜΠΟΥΓΑ – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ 4 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με την συμμετοχή 13 Σχολείων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου 2022 ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στην Καλαμάτα, παρουσία και του Προέδρου του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης Γιάννη Σομαλακίδη. Το θέμα που είχε οριστεί ως κεντρική ιδέα και τα παιδιά έφτιαξαν τις δημιουργίες τους ήταν “Πρωτογενής τομέας – Αγροτική παραγωγή”.

ROBOTIKHimage00009

ROBOTIKHimage00010

ROBOTIKHimage00015

ROBOTIKHimage00021

ROBOTIKHimage00025

ROBOTIKHimage00026

ROBOTIKHimage00027

ROBOTIKHimage00028

ROBOTIKHimage00029

ROBOTIKHimage00030

ROBOTIKHimage00031

Οι σημερινές παρουσιάσεις των μαθητών  και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν στο πλαίσιο των προκριματικών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο τέλος Μάϊου και ήταν όλες καλοδουλεμένες και εξαιρετικές.

ROBOTIKHimage00035

ROBOTIKHimage00038

ROBOTIKHimage00041

ROBOTIKHimage00042

Kαθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η παρουσία του εκπαιδευτικού Πάνου Πετρόπουλου, του Ονούφριου Κωστάκη, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων τεχνολογιών Καλαμάτας, των εκπαιδευτικών των Σχολείων που συμμετείχαν αλλά και των Εκπ.Μπουγά που φιλοξένησαν τους αγώνες.

ROBOTIKHimage00001

ROBOTIKHimage00002

ROBOTIKHimage00003

ROBOTIKHimage00004

ROBOTIKHimage00005

ROBOTIKHimage00006

Αργά το μεσημέρι ανακοινώθηκαν οι ομάδες που προκρίθηκαν στους τελικούς της Αθήνας. Πρόκειται για την ομάδα από το Δημοτικό Σχολείο Βέλου Κορινθίας, DIMITSANA WATERMILL, Lousios Water Power team και την ομάδα Agribots από το Ξυλόκαστρο.

ROBOTIKHimage00044

ROBOTIKHimage00045

ROBOTIKHimage00047

ROBOTIKHimage00048

ROBOTIKHimage00051

ROBOTIKHimage00053

ROBOTIKHimage00054

ROBOTIKHimage00055

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Για το σχολικό έτος 2021-2022, ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοτικό Σχολείο Βέλου Κορινθίας

Η ομάδα Dimitsana Watermills

Η παρουσίαση του project από το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης- “Γεωργακοπούλειο”

Το Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού

RoboBE: Το project από το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας

Το Δημοτικό Σχολείο Xαρακοπιού

Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου-Agribots

Lousios Water Power team

LEGOFRIENDS-1o Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

To Top