ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υποχρέωση self test για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Το ζήτημα με τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε με τους διευθυντές των υπηρεσιών της ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι μετά τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι, με ευθύνη του διευθυντή της υπηρεσίας τους, θα έχουν την υποχρέωση-με δική τους επιβάρυνση– να προμηθεύονται και να διενεργούν αυτοδιαγνωστικά τεστ μια φορά την εβδομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων θα κοινοποιούν στην υπηρεσία τους.
Σημειώνεται επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να προμηθευτεί περί τα 11.000 rapid test, τα οποία στη συνέχεια θα παραχωρήσει σε δομές υγείας και δημόσιους φορείς στις 5 Ενότητες, για λόγους επιδημιολογικής επιτήρησης του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει την διαδικασία προμήθειας 50 απινιδωτών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, όπως χώροι άθλησης, πολιτισμού και αλλού.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υποχρέωση self test για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Δημοφιλέστερα

To Top