Τουρισμός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να είναι αρωγός του Θερινού Σχολείου

Την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, επισκέφθηκαν σήμερα στο Γραφείο της ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά Θεόδωρος Τζαλαλής, συνοδευόμενος από τον τέως Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Καλύβα Γεώργιο και την Ταμία Καλύβα Βασιλική.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Συντονίστρια Έργου & Αποτελεσματικότητας, εντεταλμένη Π. Σ.Τουρισμού & Πολιτισμού Αντωνία Μπούζα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Θερινού Σχολείου για Ομογενείς 2017, στο οποίο η Π.Ε. Μεσσηνίας ήταν Συνδιοργανωτής.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για την καθοριστικής σημασίας στήριξή της στη διοργάνωση του Θερινού Σχολείου, ενώ ακολούθησε συζήτηση για το πως αυτός ο σημαντικός θεσμός θα ενισχυθεί περαιτέρω με στόχο τη διατήρηση της ελληνικότητας των νέων ομογενών μέσω της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και της επαφής με την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας τους.
Η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο καταγωγή τους και τόνισε πως ο θεσμός αυτός συμβάλει στη δημιουργία ελληνικών συνειδήσεων συντελώντας έτσι στη διατήρηση, καλλιέργεια και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στη διασπορά και ευρύτερα στις χώρες διαμονής των ομογενών μαθητών.

Ως εκ τούτου η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε αυτή τη μεγάλης σημασίας διοργάνωση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να είναι αρωγός του Θερινού Σχολείου
To Top