ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια: Δύσκολες καταστάσεις προδιαγράφονται και για τη Μεσσηνία

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

“Για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ενημέρωσαν τους 13 περιφερειάρχες της χώρας μας το μεσημέρι -μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή, 5 Μαρτίου-, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στους περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται ανησυχητικά.

Ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε γνωστό πως διαγράφονται δύσκολες καταστάσεις για τις περιοχές της Κορινθίας (ιδιαίτερα στην Κόρινθο), της Αργολίδας (Αργος) και της Αρκαδίας (Τρίπολη), οι οποίες –με βάση τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν- αναμένεται να προκύψουν και στη Μεσσηνία. Η Λακωνία αποτέλεσε την Περιφερειακή Ενότητα όπου οι εξελίξεις είναι σημαντικά ηπιότερης μορφής”.

ΤΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Να επισημάνουμε οτι στην ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν αναφέρονται τα επιδημιολογικά δεδομένα που δόθηκαν για κάθε νομό ξεχωριστά. Επίσης εκκρεμεί από την Περιφέρεια η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα στα λύματα των Βιολογικών Καθαρισμών. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει, και να μην έχει μαύρα μεσάνυχτα, ώστε να αποφύγουμε τον πανικό και τις φημολογίες που οργιάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης απο αύριο κιόλας θα πρέπει να γίνουν δωρεάν μαζικά τεστ για κορονοϊό στις πόλεις της Πελοποννήσου που σύμφωνα με τα στοιχεία παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων. Οι διαπιστώσεις δεν βοηθούν, τώρα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για να ελεγχθεί η διασπορά και να εντοπιστούν τα ενεργά κρούσματα, και οι επαφές τους.

Μαίρη Περδικέα

Περιφέρεια: Δύσκολες καταστάσεις προδιαγράφονται και για τη Μεσσηνία
To Top