ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελοπόννησος Πρώτα: Ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις υποκλοπές στο γραφείο της Αλειφέρη

“Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», δια μέσου του επικεφαλής της Νίκου Πατσαρίνου, έθεσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως πρώτο θέμα προ ημερήσιας διάταξης το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες και αφορά στην παρακολούθηση του γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη.

Η Παράταξη κατέθεσε συγκεκριμένο ψήφισμα και ζήτησε την ευρεία συζήτηση του θέματος στο κατεξοχήν αρμόδιο όργανο, επιμένοντας στη σοβαρότητά του. Θέση της Παράταξης είναι ότι το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και να καταδικάσει ομόφωνα αυτές τις πρακτικές.

Μετά από τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, ο οποίος πρότεινε το θέμα να μην συζητηθεί με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική και η διοικητική έρευνα, ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας συμφώνησαν με την πρόταση Πατσαρίνου, ενώ η πλειοψηφία ψήφισε αρνητικά με συνέπεια να μην συζητηθεί το θέμα. 

Αναλυτικά το ψήφισμα της «Πελοπόννησος Πρώτα»:

Τρίπολη 26/3/2018

Ψήφισμα

Τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αποκάλυψης: κλιμάκιο της Ασφάλειας Καλαμάτας, συνοδεία Εισαγγελέα, πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κας Ελένης Αλειφέρη, από την οποία πιστοποιήθηκε η ύπαρξη υλικού παρακολούθησης, κατά το κοινώς ονομαζόμενο “κοριός”.

Πρόκειται για ένα πρωτάκουστο, απαράδεκτο φαινόμενο, που αμαυρώνει όχι μόνο το τοπίο της αυτοδιοίκησης αλλά και της πολιτικής γενικότερα.

“Ως περιφερειακοί σύμβουλοι, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κατάφορη, παράνομη και ανήθικη παραβίαση του θεσμού της Περιφέρειας στη Μεσσηνία. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις σκοτεινές, μαφιόζικες τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και λαβώνουν τόσο την κοινωνία μας”

“Βεβαιώνουμε τους πολίτες της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, οι οποίοι παρακολουθούν έκπληκτοι και με αμηχανία τα τεκταινόμενα, ότι ζητάμε να προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αποκαλυφθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης και να αποδοθεί δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν.
Αυτήν την ώρα όλοι κρινόμαστε! Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από πολιτικές και παραταξιακές σκοπιμότητες να υπερασπιστούμε ομόφωνα, χωρίς αστερίσκους και περιστροφές, την τραυματισμένη αξιοπιστία του αυτοδιοικητικού θεσμού της Περιφέρειας, και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταστρατηγήθηκαν με τόσο ανήθικο και ανέντιμο τρόπο.
Η κοινωνία βοά και περιμένει απαντήσεις. Στην ίδια κατεύθυνση με το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την περαιτέρω εδραίωση της ελευθερίας της έκφρασης, της διαφάνειας και της Δημοκρατίας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
της παράταξης
«Πελοπόννησος Πρώτα»

Βουδούρη Ντίνα
Γαβρήλος Γιώργος
Γκανάς Παναγιώτης
Καρλαύτη Στέλλα
Μενούνος Περικλής
Πατσαρίνος Νίκος

Πελοπόννησος Πρώτα: Ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις υποκλοπές στο γραφείο της Αλειφέρη
To Top