Μεσσηνιακή Κουζίνα

“Πελοπόννησος EXPO”: Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων την Κυριακή με Γιάννη Κούμανη και “Βερσαλλίες”!

O Γιάννης Κούμανης από το μαγειρείον “Βερσαλλίες” θα ετοιμάσει βραστή βουνίσια γίδα σε βελουτέ ζωμό!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης στην Τρίπολη

Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι πύλες της έκθεσης σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου ετοιμάζουν και σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές σε ένα φαντασμαγορικό  γαστρονομικό happening.

Γαστρονομική εκδήλωση Δήμου Καλαμάτας

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 18:00 στον χώρο μαγειρικής της έκθεσης το Μαγειρείο Βερσαλλίες και  ο  Γιάννης  Κούμανης θα σας ξεναγήσουν στα ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια της Καλαμάτας , μαγειρεύοντας  βραστή  βουνίσια  γίδα,  σε  βελουτέ  ζωμό που θα περιέχει, από τους αγρούς της περιοχής, άγρια  λάπαθα και σέσκουλα ,  άγρια σκόρδα,  καυκαλήθρες, μυρώνια και μανιτάρια  shii take (εξώδιμο είδος – που όμως καλλιεργείται στην περιοχή). Θα προσφερθεί με καψαλισμένα  μανιτάρια, τρίμματα  μυζήθρας και σπασμένα κομμάτια  μανιάτικου παξιμαδιού.

Παράλληλα θα προσφερθούν και χαρακτηριστικά τοπικά γλυκά κεράσματα, προσφορά από τα ζαχαροπλαστεία Αθανασίου.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Μια προσφορά του ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Πλατεία Κολοκοτρώνη, κάθε και μισή της ώρας (π.χ 16:30, 17:30) και η ώρα αναχώρησης το κτίριο ΓΕΑ κάθε μία ώρα (π.χ 17:00)

 

“Πελοπόννησος EXPO”: Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων την Κυριακή με Γιάννη Κούμανη και “Βερσαλλίες”!
To Top