ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πελετίδης: “Πρέπει να υπακούσουμε στην εντολή του Υπουργείου-Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις”-Δεσμεύτηκε για καλοκαιρινό καρναβάλι!

Ο δήμαρχος Πατρέων κάλεσε όσους αντιδρούν στην ματαίωση του καρναβαλιού της πόλης να υπακούσουν. Δεσμεύθηκε για καλοκαιρινό καρναβάλι μέσα στον Ιούνιο. Ο δήμος θα ζητήσει αποζημιώσεις από την Πολιτεία, καθώς η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη μιας και πλήττονται οι επαγγελματίες της εστίασης, των ξενοδοχείων, αλλά και του εμπορίου από την αιφνιδιαστική ακύρωση του καρναβαλιού. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το Πατρινό Καρναβάλι το μεγαλύτερο στη χώρα, ετοιμάζεται όλο το χρόνο και η ξαφνική ακύρωσή του λόγω κοροναϊού έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Όπως είπε ο κ.Πελετίδης ο Δήμος Πατρέων υποχρεούται να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις αφού αυτό επιτάσσει η προστασία της δημόσιας υγείας ωστόσο ζήτησε από την κυβέρνηση οικονομική αποζημίωση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες και έκτακτη επιχορήγηση του δήμου ενώ την έφερε προ των ευθυνών της για την κατάσταση σε νοσοκομεία και δομές υγείας που όπως υπογράμμισε έχουν σοβαρές ελλείψεις.

«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο είναι φυσικά πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων, που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Πελετίδης επεσήμανε ότι «η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων προκάλεσε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσοι πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας και στα καρναβαλικά γκρουπ που όλο το χρόνο δημιουργούν το κορυφαίο καρναβάλι της Ελλάδας».

«Αυτή η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης μας και στα μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων», προσθέτοντας ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση του δήμου και του καρναβαλικού οργανισμού, καθώς και την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών, που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων», συμπλήρωσε ο κ.Πελετίδης.

Στο μεταξύ, μετά τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ο Κώστας Πελετίδης ανήγγειλε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με αφορμή την παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος των παλαιών σφαγείων που θα αποτελεί κόμβο δημιουργίας, με επίκεντρο το πατρινό καρναβάλι.

Όπως εξήγησε, «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε ένα καλοκαιρινό καρναβάλι και θα προτρέψουμε όλα τα καρναβαλικά πληρώματα να συμμετάσχουν».

Το απόγευμα θα γίνει έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Πελετίδης: “Πρέπει να υπακούσουμε στην εντολή του Υπουργείου-Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις”-Δεσμεύτηκε για καλοκαιρινό καρναβάλι!
To Top