ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καλαμάτας για τον κοροναϊό: “Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό”

Έτοιμες δηλώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, η ιατρική κοινότητα αλλά και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος στην επικράτεια του Δήμου Καλαμάτας. Σε σημερινή ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, συζητήθηκε το θέμα του κοροναϊού, με αφορμή και την εμφάνισή του πλέον στη χώρα μας, προκειμένου να υπάρξει ένας συντονισμός και κοινή δράση σε περίπτωση κρούσματος. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα ενδεχόμενα σενάρια, και πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, ο Γραμματέας του Ι.Σ.Μ. και Πρόεδρος των Ιατρών των Κ.Υ. Μεσσηνίας Ηλίας Μανδηλάρης, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας, Νίκος Γιαννουλάτος, ο Διευθυντής της Α΄θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, Κωνσταντίνος Τζαννής, καθώς και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Σταματόπουλος, αλλά και τα αρμόδια στελέχη του Δήμου.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΙΚΟ”

Έτοιμες είναι οι υπηρεσίες του Δήμου για ενδεχόμενο κρούσμα κοροναϊού, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ενώ υπογράμμισε ότι όσον αφορά στα σχολεία, έχουν ήδη γίνει από τη Δευτέρα παραγγελίες για αντισηπτικά, καθώς και στους χώρους του Δημαρχείου, των Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καλαμάτας.

ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ: “ΉΣΥΧΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ”

“Καθησυχάζουμε τον κόσμο της Μεσσηνίας ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Νομού μας θα είναι σε ετοιμότητα, παρότι αυτό δεν θα χρειαστεί λόγω αλλαγής κυρίως των κλιματολογικών συνθηκών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης.

“Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας είναι έτοιμες. Οι πολίτες να είναι ήσυχοι για ένα κακό σενάριο, αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ευννοούν για κάτι τέτοιο, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το 85% των κρουσμάτων κοροναϊού παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, που μοιάζουν με αυτά της γρίπης. Τα “ύποπτα” περιστατικά θα πρέπει να νοσηλεύονται στο σπίτι, δήλωσε ο γιατρός, δεν θα πρέπει να βγαίνουν εκτός σπιτιού για να μην μεταφέρουν τον ιό, αλλά να ακολουθούν τις οδηγίες του οικογενειακού γιατρού τους, και συνέστησε ο κόσμος να μην τρέξει μαζικά σε Νοσοκομεία. “Η θεραπεία της συγκεκριμένης νόσου είναι αυτοϊούμενη, γινόμαστε μόνοι μας καλά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζωρτζίνης.

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ”

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος εξέφρασε την ετοιμότητα της δομής υγείας της οποίας προΐσταται και δήλωσε πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο κρούσμα, σε συνεργασία και με το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Συνέστησε σε άτομα που τυχόν εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα να ενημερώνουν πρώτα τον οικογενειακό τους γιατρό, ώστε να γίνει μια πρώτη αντιμετώπιση εντός οικίας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ”

“Δεν περιμένουμε εξάρσεις. Ο χειμώνας φεύγει”, δήλωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος, ωστόσο όπως είπε, “το κακό είναι ότι μεταδίδεται εύκολα, γι’αυτό είμαστε εδώ να δούμε πως θα κόψουμε την αλυσίδα μετάδοσης.” “Είναι πιο εύκολη η μετάδοση του ιού στα σχολεία και από εκεί στα σπίτια,  γι’αυτό με τη βοήθεια του Δήμου θα βάλουμε αντισηπτικά στις τάξεις για να μην έχουμε μεταδόσεις”. Όπως μας δήλωσε, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια υπάρχουν αντισηπτικά μόνο στις τουαλέτες. Πλέον, θα μπουν και στις αίθουσες με τις παραγγελίες που έκανε ο Δήμος.

ΤΖΑΝΝΗΣ: ” ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

Σε ενημέρωση των διευθυντών όλων των Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας έχει προχωρήσει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διευθυντής της Κωνσταντίνος Τζαννής, αναφορικά με την πρόληψη και τη παρεμπόδιση μετάδοσης του ιού μεταξύ των μαθητών. Έχουν δοθεί οδηγίες, που είναι ανάλογες με εκείνες της γρίπης ως προς την προσωπική υγιεινή και τους κανόνες που πρέπει να τηρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο σχολείο, με αντισηπτικά, πλύσιμο χεριών κλπ. Συνέστησε στους γονείς, σε περίπτωση που το παιδί τους αρρωστήσει να το κρατούν στο σπίτι έως ότου αναρρώσει. Αντισηπτικά και μάσκες όπου χρειάζεται θα σταλούν στα σχολεία, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. “Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

 

To Top