ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παυλόπουλος: Σημαντικά τα Eπιμελητήρια για την λειτουργία της αγοράς

Την καθοριστική σημασία των επιμελητηρίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο τους Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Παύλο Ραβανή, προέδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, προέδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «πρέπει να στηριχθεί ο θεσμός αυτός» και διαβεβαίωσε: Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα κάνω αυτό που μου αναλογεί, για να μπορέσουν τα επιμελητήρια να στηρίξουν τις επιχειρήσεις σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, δρόμο τον οποίον πρέπει να ακολουθήσει και η ίδια η οικονομία μας, για να μπορέσουμε επιτέλους να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

http://webtv.ert.gr/ert1/themata/pavlopoulos-kathoristiki-gia-tin-agora-i-simasia-ton-epimelitirion/

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μίχαλο, επισήμανε ότι με τη διπλή του ιδιότητα -καθώς είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος-, «εκπροσωπείτε το «επιχειρείν», τις επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρομεσαίες που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Μέσω υμών, λοιπόν, θέλω να συγχαρώ αυτές τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους τους, γιατί μέσα σε αυτή τη βαθιά κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, με τόσες θυσίες καταφέρνουν να αντέξουν και πρέπει να αντέξουν.
Ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση και το έχει κάνει».

Από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος ευχαρίστησε τον ΠτΔ «για αυτήν τη συνάντηση, στην απαρχή αυτού του νέου οικονομικού κύκλου και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης». Αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας σημειώνοντας: Πρέπει να πω ότι υπάρχουν κάποια σταθεροποιητικά στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Βλέπουμε μία σταθερή και ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, δειλά δειλά ακόμη και τη βιομηχανική παραγωγή, βλέπουμε από τα τελευταία στοιχεία των στατιστικών υπηρεσιών ότι, είναι προς μια θετική πορεία».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «παραμένουν αγκάθια, τα οποία πρέπει να αφαιρέσουμε, έτσι ώστε να έχουμε μία υγιή ανάπτυξη μετά από αυτά τα οκτώ χρόνια διαρκούς ύφεσης, που έχει περάσει ο τόπος». Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαρκή στήριξη προς τον επιμελητηριακό θεσμό και την αναγνώριση του έργου του επιμελητηριακού θεσμού στα οικονομικά δρώμενα του τόπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EΡΤ

Παυλόπουλος: Σημαντικά τα Eπιμελητήρια για την λειτουργία της αγοράς
To Top