ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια οι γονείς του κακοποιημένου βρέφους

Aκόμα ένα περιστατικό βάναυσης κακοποίησης μικρού παιδιού ήρθε στη δημοσιότητα. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 7 μηνών βρέφους στην Πάτρα, που παραμένει σε νοσοκομείο της πόλης.

Οι δύο γονείς του μετέφεραν το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο, προχθές το βράδυ, αφού πρώτα το είχαν χτυπήσει και το είχαν κάψει.

Κατά την απολογία τους οι γονείς ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν ευθύνη για τα εγκαύματα και τα κατάγματα και πως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν το παιδί τους, όταν διαπίστωσαν πως ήταν τραυματισμένο.

Η μάνα υποστηρίζει ότι τα εγκαύματα προκλήθηκαν από καυτό γάλα που χύθηκε κατά λάθος στο σώμα του βρέφους, αλλά οι γιατροί κρίνουν ότι προκλήθηκαν από τσιγάρα που οι δράστες έσβησαν στο σώμα του μωρού. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό των γονέων ότι όλα προκλήθηκαν από το αδερφάκι του άτυχου κοριτσιού, καθώς μιλάμε για ένα μωρό που δεν έχει συμπληρώσει τα 3 χρόνια της ζωής του.

Για τα κατάγματα οι γονείς τα ρίχνουν και πάλι στο άλλο ανήλικο παιδί τους. Λένε ότι έριξε το βρέφος από το ριλάξ χωρίς όπως είπαν να προλάβουν να το αποτρέψουν. Τόσο η μάνα όσο και ο πατέρας του βρέφους είπαν πως φοβήθηκαν να πάνε γρήγορα στο νοσοκομείο και πως προσπάθησαν να βοηθήσουν το μωράκι στο σπίτι. Όταν συνειδητοποίησαν πως η ζωή του διέτρεχε κίνδυνο πήγαν τελικά στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, συγγενής τους, καταγγέλλει πως το βρέφος είχε κακοποιηθεί βάναυσα και στο παρελθόν. Μάλιστα όπως είπε είχε κάνει και σχετική καταγγελία, η οποία όμως δεν έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα, καθώς και τότε οι γονείς του είχαν καταθέσει ότι το μαυρισμένο μάτι του βρέφους είχε προκληθεί από το μεγαλύτερο αδελφάκι του.

Μάνα και πατέρας αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας για την κακοποίηση του ίδιου τους, του παιδιού.

Οι γονείς του άτυχου βρέφους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο δικηγόρος του ζευγαριού Γιάννης Αποστολόπουλος, οι κατηγορίες που τους έχουν ασκηθεί είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία και αν τελικά κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.

Ωστόσο, ερωτηματικά παραμένουν ακόμα για τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκαν στο επτά μηνών κοριτσάκι τα κατάγματα αλλά και τα εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονιών, η μητέρα αρνείται τις βαριές κατηγορίες. Έτσι αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας ώστε να πέσει φως στο κατά πόσο οι ισχυρισμοί του ζευγαριού ευσταθούν ή οι ίδιοι προκάλεσαν τα κατάγματα, τους μώλωπες και τα καψίματα στο επτά μηνών κοριτσάκι.
Το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

πληροφορίες απο:patrastimes

Πάτρα: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια οι γονείς του κακοποιημένου βρέφους
To Top