ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

                 Ξυπνά μαύρες μνήμες παρακράτους η αποκάλυψη της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη. Θέτοντας το πιο σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στην χώρα. Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είναι υπεύθυνοι και πρέπει να ρίξουν άπλετο φως σε εκείνα τα εξωθεσμικά κέντρα που επιδιώκουν να θέσουν υπό ομηρία τις ελευθερίες, την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και τις επικοινωνίες των πολιτών.

Είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας ότι σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, ΜΟΝΟ η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη εντοπίστηκε.

Από τον έλεγχο που έγινε στην συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. Το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου. Το Predator επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας. Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Αγωνιζόμαστε πάντα  με διαφάνεια, στο φώς, στο προσκήνιο γιατί η διαφάνεια ειναι απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό μας ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον!

                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα
To Top