Βιβλίο

“Η νύχτα της Κασσιανής”: Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ρουσάκη

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ της Δήμητρας Δημοπούλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας και οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Ρουσάκη, με τίτλο “Η νύχτα της Κασσιανής”, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βασιλική Μάλαμα ειδική παιδαγωγός, και η Τζένη Κουτουμάνου, εκπαιδευτικός.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Μπαζάνης, καθηγητής και γεν. γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αλέξανδρος Κολιόπουλος, ηθοποιός.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα κορίτσι δεκατριών χρόνων, με βαθυκόκκινες μπούκλες, φαντάζεται τη ζωή να κυλά σαν το νερό. Ώσπου πέφτει θύμα βιασμού. Κλείνεται στον εαυτό της και στη μονοκατοικία του Παλαιού Φαλήρου όπου ζει με τους γονείς της και τη θεία της, μια οικογένεια με πετρωμένα μυστικά. Πέτρα γίνεται κι η ίδια, αναζητώντας λύτρωση στα βιβλία και στη γνώση. Ωστόσο το σημάδι που άφησε πίσω του ο βιαστής θα αναστατώσει πολλές φορές τα μελλοντικά της βήματα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ελληνοαμερικανός Τζακ υποφέρει από μια παράξενη αρρώστια, η οποία τον οδηγεί σε αλλόκοτες αντιδράσεις και συμπεριφορές. Αισθάνεται να είναι εγκλωβισμένος σ’ ένα απαίσιο κουκούλι και ονειρεύεται να μεταμορφωθεί.

Στην Αμαραθιά της Μεσσηνίας ο Ρωμανός Παππάς έχει να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες, το σκοτεινό οικογενειακό του παρελθόν. Θαρρεί ότι η φυγή θα τον οδηγήσει στην ευτυχία, η οποία βρίσκεται σε μια άλλη γωνιά της γης.

Οι τρεις κεντρικοί ήρωες αισθάνονται τον συγγενικό και τον φιλικό τους περίγυρο πότε να σφίγγει σαν θηλιά τον λαιμό τους και πότε να λειτουργεί σαν αγκαλιά. Καθώς η πορεία τους ακολουθεί την καθημερινή ζωή της δεύτερης γενιάς Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ και ταξιδεύουν στο Παρίσι, στη Μεσσηνία και στην Αθήνα του 1970 με 1980, σμίγουν σε έναν ερωτικό ανεμοστρόβιλο, τσακίζονται, συνθλίβονται, ανασταίνονται, ξανακυλούν σε σκοτεινές διαδρομές και μάχονται να κατακτήσουν το φως της ζωής.

To Top