ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση στις δομές υγείας από τα σωματεία της Μεσσηνίας ώστε να ενισχυθούν άμεσα από την Κυβέρνηση

“ΖΗΤΑΜΕ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ, ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”

Παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας που συστεγάζει και τις δυο ΤΟΜΥ Καλαμάτας έγινε σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, από σωματεία, επιτροπές αγώνα και φορείς της Μεσσηνίας.

«Σπάμε τη σιωπή, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού», ήταν το κεντρικό μήνυμα της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ σε όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας.

Η παρέμβαση που έγινε στον εξωτερικό χώρο και με τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπεται, έγινε σε χώρους δουλειάς για μέτρα προστασίας της υγείας και των εργαζομένων, ενώ διαμηνύθηκε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν να μπουν στην καραντίνα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Τα σωματεία δηλώνουν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), για μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7 Απρίλη. Για να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία. Η αλήθεια αυτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας. Για να μη χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα, παρά τα στοιχεία που τη διαψεύδουν. Κινούμενη σταθερά στη λογική του «κόστους – οφέλους», προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος, να βουλώσει τρύπες με μπαλώματα, που δεν προστατεύουν ουσιαστικά την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, σε ιατρικό υλικό, καθώς και στην ανυπαρξία μέτρων φροντίδας και παρακολούθησης τόσο για τους ασθενείς με κορονοϊό, που η κυβέρνηση τους καλεί να μείνουν σπίτι, όσο και για τους πάσχοντες.
Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού.

Διεκδικούμε:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

· Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

· Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Ν.Μεσσηνίας

Συνδικάτο επισιτισμού – τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας

Σωματείο εργαζομένων στο αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν Μεσσηνίας

Σύλλογος εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ν Μεσσηνίας.

Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν Μεσσηνίας

To Top